Ливърпул ще прегази Лестър


Н. Гавазов

Ливърпул ще прегази Лестър

Лестър - Ливърпул

Стадион: "Кинг Пауър", Лестър

Дата: 28.12.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Майкъл Оливър

Ливърпул ще гостува на Лестър в мач от 20-я кръг на Висшата лига. Само преди шест дни двата тима се срещнаха в рамките на Купата на Лигата. Тогава "лисиците" дадоха битка на своя съперник и отстъпиха едва след изпълнение на дузпи. Хората на Брендън Роджърс проведоха добър двубой, но за победата не им стигнаха силите. Няма съмнение, че играчите на Лестър ще са в нужната кондиция и за тази вечер, въпросът е на какво ниво ще е физическата готовност на домакините, така че успешно да бъде реализиран планът на Брендън Роджърс срещу бившия си отбор.

"Лисиците" проведоха още един мач след срещата в Купата на Лигата, при това срещу още един страшен съперник в лицето на Манчестър Сити. Въпросният двубой завърши с победа 6:3 за "гражданите", а Лестър показа две различни лица в него. Първото полувреме бе спечелено от манкунианци с 4:0, но след почивката "лисиците" вкараха три гола на фаворита и допуснаха две попадения. След срещата Роджърс призна, че хората му имат нужната мотивация, но силите в определен момент свършват. Трябва да кажем, че специалистът е прав, още повече, че кадровите загуби оказват своето влияние, защото седем футболисти са в лазарета, а някои са и основни играчи. Извън игра са Фофана, Перейра, Сюунджу, Дака, Джъстин, Бертранд и Еванс, а Барнс е под въпрос. Това е удар по амбициите на Лестър, който се смъкна на десето място след мача със Сити, изоставайки от 6-то място с 6 точки.

Ливърпул, за разлика от днешния си съперник, не игра във Висшата лига. Хората на Юрген Клоп имаха време за възстановяване и влизат във втория пореден двубой срещу тима от Източен Мидланд в пълна бойна готовност. Добрата новина е завръщането в строя на футболисти, които бяха дали положителни тестове за коронавирус. В лазарета са Адриан, Елиър и Филипс, които са дългосрочно отсъстващи и липсата им няма да се отрази на плановете на Юрген Клоп. Андрю Робъртсън е наказан, което означава, че Костантинос Цимикас ще играе на левия край на отбраната. Вероятно Наби Кейта ще започне в опорната зона пред гърка, а Джеймс Милнър ще бъде на пейката.

- Хората на Клоп спечелиха шест от последните девет сблъсъка.

- Те отбелязаха три или повече гола в три от последните четири срещи.

- Изминаха пет години, откакто домакините поддържаха чиста мрежа на този стадион в мач от лигата.

- Гостите спечелиха три от последните четири срещи на това място.

- Ливърпул е в серия от десет мача без загуба във всички турнири, с девет победи в този период.

- Лестър загуби 4 от последните си 5 мача във всички турнири и има само 3  победи в последните си 13 срещи.

Ливърпул изостава от лидера Манчестър Сити с 6 точки, макар че има мач по-малко от своя конкурент. Това означава, че "червените" нямат друга алтернатива освен победата, ако искат да останат близо до "гражданите". Очакванията са, че гостите ще поемат водещата роля на "Кинг Пауър" и ще контролират събитията на терена, докато домакините ще дебнат на контраатаки. Тежък мач за "лисиците", но срещата няма да е лека и за мърсисайдци. И все пак, фаворит за победа е Ливърпул, чийто футболисти са по-отпочинали, а отборът няма кадровите проблеми на съперника си.

Прогноза: Лестър - Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Конате
Ван Дайк
Цимикас
Хендерсън
Фабиньо
Кейта
Салах
Жота
Мане
Варди
Ихеначо
Томас
Мадисон
Сумаре
Тилеманс
Кастан
Вестергор
Ндиди
Амарти
   
Шмейхел
 
Лестър (Брендън Роджърс)

Обоснована прогноза: Лестър - Ливърпул 0:2

  Сподели
969