Манчестър Юнайтед и Арсенал ще стигнат до преиграване


Т. Михайлов

Манчестър Юнайтед и Арсенал ще стигнат до преиграване

Манчестър Юнайтед - Арсенал
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 12.03.2011
Час: 19:15
Съдия: Крис Фой

Манчестър Юнайтед посреща Арсенал в най-интересния двубой от ¼-финалите на ФА Къп. “Червените дяволи” са в лоша серия от загуби, докато “топчиите” са с наранено самочувствие след съдийската тесла и загубата от Барселона в Шампионската лига.

Последните два двубоя за Манчестър Юнайтед бяха изключително тежки. Преднината на “червените дяволи” във Висшата лига почти е стопена заради последователните загуби в гостуванията на Челси и Ливърпул. Макар съдийте да посякоха тима на Сър Алекс и в двете срещи, то играта на Рууни и компания не беше на необходимото ниво. Особено слабо те играха на “Анфийлд”, което не дава добри аргументи във финалния спринт за титлата. Във вторник Юнайтед посреща Олимпик Марсилия в 1/8-финал-реванш от Шампионската лига, което ще разсейва домакините.

Арсенал вече няма нужда да се притеснява за Шампионската лига, тъй като бе “освободен” от задълженията си в турнира след загуба в реванша срещу Барселона с 3:1 на “Камп ноу”. “Топчиите” бяха близо до чудото, но швейцарският рефер Масимо Бусака даде едно рамо на каталунците, които бяха по-силният отбор на терена и дадоха малко шансове на гостите. Във Висшата лига Арсенал е само на 3 точки зад Манчестър Юнайтед и има мач по-малко. В миналия кръг на ФА Къп лондончани срещнаха Лейтън Ориент като им се наложи да играят два мача, за да отстранят непретенциозния тим.

Много интересна е борбата между двата тима в най-стария футболен турнир в света. Те са се срещали 13 пъти, като “червените дяволи” имат 6 победи, при 5 за “топчиите” и две равенства. Иначе Юнайтед няма поражение в последните 6 мача срещу тима на Венгер. Момчетата на Сър Алекс са в серия от 8 поредни победи на “Олд Трафорд”. Това са и двата най-успешни клуба в турнира. Манчестърци имат 11 титли, а лондончани 10.

Сър Алекс има доста проблеми с контузени футболисти като извън строя са Нани, Валенсия, Харгрийвс, Парк, Андерсон, Фърдинанд и Еванс. Двамата бранители скоро трябва да се завърнат, но кризата е в халфовата линия. Валенсия вече тренира, но трябва да възвърне форма, след дългите месеци на възстановяване. Нани ще пропусне следващите 3-4 седмици след касапското влизане на Карагър, което му разпра крака.

Твърденията, че Робин Ван Перси е контузен се оказаха блъф от страна на Венгер за мача с Барса. Холандецът стана главно действащо лице, като бе изгонен в началото на втората част. Фабрегас не издържа физически цял мач на “Камп ноу”. Сонг, Уолкът, Вермален и резервният страж Фабиански ще пропуснат гостуването на “Олд Трафорд” поради различни травми.

Юнайтед определено не е в добра форма именно в дните, в които му се събраха най-важните мачове през сезона. Сър Алекс е ограничен в избора си на халфова линия, а и ще трябва да пробва да спести силите на своите футболисти, за да не се стигне до издънка в Шампионската лига. Арсенал ще може да се концентрира само върху два турнира до края на сезона и ще играе по-спокойно. Последните резултати на лондончани на “Олд Трафорд” обаче не са добри. Равенството изглежда примамлив залог.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

19 февруари Манчестър Юнайтед - Кроули Таун 1:0 (ФА Къп)
23 февруари Олимпик Марсилия - Манчестър Юнайтед 0:0 (Шампионска лига)
26 февруари Уигън - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша лига)
01 март Челси - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)
06 март Ливърпул - Манчестър Юнайтед 3:1 (Висша лига)

Арсенал:

23 февруари Арсенал - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
27 февруари Арсенал - Бирмингам 1:2 (Карлинг Къп, Финал)
02 март Арсенал - Лейтън Ориент 5:0 (ФА Къп)
05 март Арсенал - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
08 март Барселона - Арсенал 3:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Арсенал

174 мача
71 победи за Манчестър Юнайтед
42 равенства
61 победи за Арсенал
Голова Разлика: 259:237 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.90
Равен - 3.60
Арсенал - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Юнайтед - 1.95
Равен - 3.30
Арсенал - 3.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211