Порто – Ливърпул: Гостите отново ще спечелят мача


Н. Гавазов

 Порто – Ливърпул: Гостите отново ще спечелят мача

Порто- Ливърпул

Стадион: "Драгао", Лисабон

Дата: 28.09.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Сергей Карасев (Русия)

Порто посреща Ливърпул в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Гостите притежават достатъчно класа и огнева мощ, за да бъдат определени като един от фаворитите за триумф в турнира, освен това последните две посещения на мърсисайдци не навяват добри спомени на "драконите" – две поражения с общ резултат 1:9. Ще успеят ли "червените" отново да наложат волята си или този път лисабонци ще играят с повече разум и ще успеят да измъкнат нещо? Това ще разберем утре вечер, когато емблематичният "Драгао" посрещне 22-та.

Порто започна кампанията си в Шампионска лига с нулево равенство на гости на Атлетико. Португалците имаха 44% притежание на топката и отправиха пет удара към вратата, но вън от статистика ще кажем, че хората на Сержо Консейсао не само, че не се огънаха, но и атакуваха по-опасно. Веднага след тази среща Порто размаза Морейренсе с 5:0, а през уикенда се наложи с 2:1 над Жил Висенте.

Ливърпул напълно в свой стил стартира участието си в главния клубен турнир на Стария континент с драматична победа от 3:2 над Милан. Колективът на Юрген Клоп освен, че владееше топката в 62% от времето и отправи 23 изстрела към вратата на италианците, от които 8 в очертанията, трябваше да обръща резултата, след като гостите поведоха с 2:1 в края на първото полувреме. След това Ливърпул постигна две победи с 3:0, а през уикенда направи вълнуващо равенство 3:3 на гости на Брентфорд.

-         Порто и Ливърпул имат шест мача помежду си. Британците са с 4 победи и без загуба.

-         В тези шест мача бяха отбелязани 19 гола.

Порто показа много добра тактическа дисциплина срещу Атлетико и сякаш този отбор е израснал в сравнение с миналата година. Това обаче е турнирът на Ливърпул и именно "червените" са фаворити в срещата. Почти сигурно е, че домакините няма да влязат в глуха защита и ще атакуват съперника си, чиято защита допуска учудващо много грешки. Въпреки това сме готови да се доверим на гостуващия тим, в чийто състав има футболисти от висока класа, на които им трябва малко за да решат изхода на срещата.

Прогноза: Порто – Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Милнър
Матип
Конате
Цимикас
Хендерсън
Фабиньо
Джоунс
Салах
Фирмино
Мане
Мартинес
Тареми
Диас
Урибе
Груич
Отавио
Вендел
Маркано
Кардосо
Кордона
   
Коща
 
Порто (Сержо Койнсейсао)

Обоснована прогноза: Порто - Ливърпул 1:2

  Сподели
459