Ливърпул ще направи всичко възможно да спъне Юнайтед по пътя към рекордна титла


Т. Михайлов

Ливърпул ще направи всичко възможно да спъне Юнайтед по пътя към рекордна титла

Ливърпул - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 06.03.2011
Час: 15:30
Съдия: Фил Дауд


Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед в голямото дерби на английския футбол. Целите на мърсисайдци и “червените дяволи” са различни, но победата е приоритет и за двата тима.

Ливърпул бе навлязъл в добра серия от победи и се доближи до зоната на Шампионската лига, но последваха две грешни стъпки – 1:1 с Уигън и 1:3 от Уест Хем, които оставиха “червените” на 6-то място. Вероятно приоритет за момчетата на Кени Далглиш през този сезон ще е спечелването на Лига Европа, тъй като и за ФА Къп тимът отпадна, именно от Манчестър Юнайтед още в 3-ия кръг.

Юнайтед е в люта надпревара с Арсенал за титлата. “Червените дяволи” имат 4 точки преднина, но и мач повече от “топчиите”. Големи проблеми им създаде поражението от Челси в отложен мач с 2:1 след скандално съдийство на Мартин Аткинсън. За 18-кратните шампиони предстоят тежки мачове, но победа на “Анфийлд” ще даде огромно самочувствие на Рууни и компания.

Манчестър Юнайтед няма победа на “Анфийлд” от декември 2007. Това бе последната от 5 поредни победи за “червените дяволи” на стадиона на врага. Победа за Ливърпул ще е трета поредна за тима над Юнайтед пред своя публика. Кени Далглиш се изправя за 21 път срещу Сър Алекс като е спечелил едва 4 мача.

Ливърпул има някои проблеми с контузии. Мартин Кели и Даниел Агер ще пропуснат мача, което ще отслаби защитата. Основният реализатор на тима Раул Мейрелеш ще се завърне след травма. Фабио Аурелио също пропуска срещата. Очаква се Анди Керъл да дебютира за новия си тим.

Сър Алекс има далеч повече грижи. Неманя Видич е наказан, а Рио Фърдинанд и Джони Еванс контузени. Така в средата на отбраната ще видим Уес Браун и Крис Смоулинг. Контузени са още Валенсия, Андерсон, Харгрийвс и Парк. Майкъл Оуен е под въпрос.

Мачът с Ливърпул вероятно се явява решаващ за Манчестър Юнайтед в битката за 19-ата титла. Арсенал е с по-лека програма и при нова грешна стъпка на “червените дяволи” вероятно ще се възползва и ще излезе начело. В ситуацията, в която са лидерите трудно може да се заложи на победа в тяхна полза. Равенството е най-логичният резултат, макар че може да се търси и успех на домакините.

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

06 февруари Челси - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
12 февруари Ливърпул - Уигън 1:1 (Висша лига)
17 февруари Спарта Прага - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
24 февруари Ливърпул - Спарта Прага 1:0 (Лига Европа)
27 февруари Уест Хем - Ливърпул 3:1 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

12 февруари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
19 февруари Манчестър Юнайтед - Кроули Таун 1:0 (ФА Къп)
23 февруари Олимпик Марсилия - Манчестър Юнайтед 0:0 (Шампионска лига)
26 февруари Уигън - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша лига)
01 март Челси - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Манчестър Юнайтед

158 мача
52 победи за Ливърпул
46 равенства
60 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 214:195 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 2.80
Равен - 3.20
Манчестър Юнайтед - 2.60

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 2.80
Равен - 3.20
Манчестър Юнайтед - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201