Лийдс - Ливърпул: Без проблеми за гостите


Н. Гавазов

Лийдс - Ливърпул: Без проблеми за гостите

Лийдс - Ливърпул

Стадион: "Елън Роуд", Лийдс

Дата: 12.09.2021г.

Час: 18:30 ч.

Съдия: Крейг Поусън

Лийдс ще посрещне Ливърпул в мач от 4-я кръг на Висшата лига и ще се опита да запише първи успех през сезона. Мърсисайдци обаче са едни от фаворитите за титлата и ще направят всичко възможно да се приберат у дома с пълен комплект от точки. През миналата кампания двата тима направиха 1:1 тук, като гол на Диего Йоренте в 87-та минута спаси "пауните" от поражение. Ще изпаднат ли хората на Марсело Биелса в подобна ситуация и утре или този път аржентинският специалист е подготвил изненада за своя колега Юрген Клоп? Това ще стане ясно в късния неделен следобед когато емблематичният "Елън Роуд" посрещне съперниците.

Лийдс започна лошо, със загуба 5:1 на гости на Манчестър Юнайтед. "Белите" се противопоставиха на "червените дяволи" само през първото полувреме, а след почивката рухнаха, получавайки четири попадения. Следващите две срещи бяха изпитание за характера на "пауните", които бяха догонващи в резултата при домакинството с Евертън (2:2) и при гостуването на Бърнли (1:1). Като цяло, колективът на Биелса демонстрира открит футбол, желание да атакува, но и грешките в защита са ахилесовата пета на Лийдс.

Точно обратното се получава при Ливърпул. Завръщането на Върджил ван Дайк заздрави отбраната и на практика направи "червените" по-силни от миналия сезон, който нидерландецът пропусна заради тежка контузия. Мърсисайдци без проблеми спечелиха първите си два мача през тази кампания, побеждавайки Норич с 3:0 и Бърнли с 2:0, но хората на Клоп се препънаха срещу Челси. Дербито на "Анфийлд", което се оказа първият сериозен тест за шесткратните европейски шампиони,  остави горчив вкус, защото домакините проведоха второто полувреме с човек повече, но въпреки това не успяха да пречупят "сините" и двубоят завърши при резултат 1:1. Така Ливърпул събра седем точки и е седми в таблицата, но успех утре ще го изравни с лидера Манчестър Юнайтед.

И двата тима нямат кадрови проблеми, след като Матеуш Клих и Хуниор Фирпо се завръщат от лазарета на Лийдс. Предполага се, че Роберто Фирмино ще започне от пейката, така че Диого Жота ще е между Садио Мане и Мохамед Салах в атаката.

Гостите са фаворити в мача. "Пауните" са без победа в девет от последните си десет мача и допуснаха два или повече гола в седем от предишните си девет срещи. Ливърпул от своя страна е без загуба в 19 от последните си 20 двубоя и с 5 победи в предишните седем мача.

Очакванията са, че "червените" ще доминират, ще контролират играта и ще създадат повече положения за гол. Въпросът е доколко ще бъдат реализирани тези моменти и оттук, дали успехът на гостите ще е минимален или с комфортен резултат. Нашите предположения са, че Ливърпул ще победи с марж от два гола и ще опази суха вратата си.

Прогноза: Лийдс - Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Матип
Ван Дайк
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Тиаго
Салах
Жота
Мане
Бамфорд
Харисън
Рафиня
Робъртс
Клих
Филипс
Далас
Купър
Йоренте
Олинг
   
Меслие
 
Лийдс (Марсело Биелса)

Обоснована прогноза: Лийдс - Ливърпул 0:2

  Сподели
498