Челси и Юнайтед ще се примирят на равенство


Т. Михайлов

Челси и Юнайтед ще се примирят на равенство

Челси - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 01.03.2011
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън


Челси и Манчестър Юнайтед се срещат в отложен двубой от Висшата лига, който трябваше да се изиграе през декември. Тогава “сините” бяха в трагична форма и Сър Алекс определено може да съжалява, че срещата не се състоя, тъй като шансовете “червените дяволи” да си тръгнат с трите точки не бяха малки.

След онзи тежък период за Челси, тимът на Карло Анчелоти се посъвзе и записа няколко поредни победи. Последните два кръга обаче лондончани отстъпиха като домакин на Ливърпул, а след това завършиха при 0:0 с Фулъм. На всичкото отгоре, Челси отпадна за ФА Къп от Евертън след дузпи и сега за тима остава само Шампионската лига. Поне там нещата изглеждат добре, след победа за “сините” с 0:2 като гост на Копенхаген.

Манчестър Юнайтед продължава да държи върха в английския елит, въпреки че не показва най-убедителната си игра. Сериозни са проблемите за хората на Сър Алекс в гостуванията. Сега на 18-кратните шампиони им се събират три поредни, като първото срещу Уигън бе спечелено с 0:4, след трудна първа част. След Челси следва визита на “Анфийлд”. В Шампионската лига и във ФА Къп също има важни срещи. По всичко личи, че следващите седмици са решаващи за сезона на Юнайтед.

Последната победа за Манчестър Юнайтед на “Стамфорд Бридж” датира от април 2002. За последно “червените дяволи” биха лондончани за първенство през януари 2009 на “Олд Трафорд” с 3:0 след голове на Видич, Рууни и Бербатов. Челси е от малкото отбори с положителен баланс срещу хегемона на Висшата лига. “Сините” имат 12 победи, срещу 10 за своя съперник и 14 равенства. Този сезон започна с убедителен успех с 3:1 за Юнайтед над Челси за “Къмюнити Шийлд”.

Сериозен скандал се завихри около левия бек на Челси Ашли Коул. Разбра се, че националът е прострелял студент с въздушна пушка. Въпреки инцидента се очаква Коул да е титуляр. Давид Луиш пропусна последните два мача, но сега ще е на линия.

В лагера на Юнайтед е по-интересно. Райън Гигс би трябвало да е възстановен, докато Рио Фърдинанд и Джони Еванс вероятно ще пропуснат срещата. Майкъл Оуен е под въпрос. Луис Валенсия и Парк най-вероятно ще се завърнат след контузии за мача от ¼-финалите на ФА Къп на 6 март.

Двубоят между Челси и Манчестър Юнайтед е изключително труден за прогнозиране. От една страна “сините” са в лоша форма, но пък слабите изяви на “червените дяволи” като гост не дават аргументи за залог в тяхна полза. Сър Алекс вероятно ще е доволен на равенства срещу шампионите и Ливърпул, които ще запазят тима на върха, макар преднината пред Арсенал да бъде стопена. Челси трябва да печели точки, за да не остане извън Шампионската лига през следващия сезон.

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

01 февруари Съндърланд - Челси 2:4 (Висша лига)
06 февруари Челси - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
14 февруари Фулъм - Челси 0:0 (Висша лига)
19 февруари Челси - Евъртън 1:1 - 3:4 сл. дузпи (ФА Къп)
22 февруари ФК Копенхаген - Челси 0:2 (Шампионска лига)

Манчестър Юнайтед:

05 февруари Уулвърхемптън - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)
12 февруари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
19 февруари Манчестър Юнайтед - Кроули Таун 1:0 (ФА Къп)
23 февруари Олимпик Марсилия - Манчестър Юнайтед 0:0 (Шампионска лига)
26 февруари Уигън - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Манчестър Юнайтед

141 мача
42 победи за Челси
43 равенства
56 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 228:177 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Челси - 2.10
Равен - 3.30
Манчестър Юнайтед - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 2.15
Равен - 3.20
Манчестър Юнайтед - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203