Юнайтед няма да сбърка с най-лекия си съперник


Т. Михайлов

Юнайтед няма да сбърка с най-лекия си съперник

Уигън - Манчестър Юнайтед
Стадион: "DW Стейдиъм", Уигън
Дата: 26.02.2011
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Манчестър Юнайтед гостува на Уигън в двубой от 28-ия кръг на Висшата лига. През седмицата Арсенал стопи преднината на “червените дяволи” само на една точка, печелейки изтегления си мач със Стоук, и хората на Сър Алекс са длъжни да победят на “DW Стейдиъм”, тъй като от другата седмица навлизат в тежка серия мачове.

Уигън е въвлечен в борбата за оцеляване като за момента е под чертата, но шансовете за елитен футбол догодина не са изгубени. Само точка дели “латикс” от спасителната зона. В миналия кръг Уигън поднесе изненада, стигайки до равенство 1:1 срещу Ливърпул на “Анфийлд”. След това възпитаниците на Роберто Мартинес отпаднаха от Болтън за ФА Къп, губейки с 0:1 преиграването. Уигън няма проблеми с контузени и наказани като единствено Том Клевърли няма право да участва в мача, тъй като е под наем от Юнайтед.

Манчестър Юнайтед има само едно поражение през сезона, което дойде именно от тим борещ се за оцеляване. Като гост “червените дяволи” са спечелили едва 3 мача, но Уигън е техният най-лесен съперник. В 11 срещи между двата тима от Висшата лига хората на Сър Алекс имат 11 победи при голова разлика 37:4. През седмицата Юнайтед изигра слаб мач, но стигна до 0:0 срещу Олимпик Марсилия на “Велодром” в първи 1/8-финал от Шампионската лига.

Уейн Рууни има 9 гола в 12 мача във всички турнири срещу Уигън. Димитър Бербатов пък е с 5 попадения в 8 срещи. Манчестър Юнайтед е отбелязал над два пъти повече попадения от предстоящия си съперник.

Сър Алекс Фъргюсън има някои сериозни проблеми с контузии. Рио Фърдинанд и Джони Еванс пропускат мача като тяхното завръщане се очаква за мача с Челси на 1 март. Парк и Андерсон са контузени за по-продължително време. Райън Гигс е възстановен.

Макар Уигън да е традиционно лек съперник за Манчестър Юнайтед, играта на “червените дяволи” като гост не дава достатъчно аргументи, за да се заложи спокойно на лидера в класирането. Арсенал обаче диша във врата на Бербатов и компания и трите точки са задължителни.

Последни 5 изиграни срещи:

Уигън:

29 януари Болтън - Уигън 0:0 (ФА Къп)
01 февруари Уест Бромич - Уигън 2:2 (Висша лига)
05 февруари Уигън - Блекбърн 4:3 (Висша лига)
12 февруари Ливърпул - Уигън 1:1 (Висша лига)
16 февруари Уигън - Болтън 0:1 (ФА Къп)

Манчестър Юнайтед:

01 февруари Манчестър Юнайтед - Астън Вила 3:1 (Висша лига)
05 февруари Уулвърхемптън - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)
12 февруари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
19 февруари Манчестър Юнайтед - Кроули Таун 1:0 (ФА Къп)
23 февруари Олимпик Марсилия - Манчестър Юнайтед 0:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Уигън - Манчестър Юнайтед

12 мача
0 победи за Уигън
0 равенства
12 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 37:4 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Уигън - 6.50
Равен - 4.00
Манчестър Юнайтед - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
Уигън - 6.30
Равен - 3.70
Манчестър Юнайтед - 1.55

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
342