Ливърпул отново ще започне с победа над Норич


Н. Гавазов

Ливърпул отново ще започне с победа над Норич

Норич - Ливърпул

Стадион: "Кароу Роуд", Норич

Дата: 14.08.2021 г.

Час: 19:30 ч.

Съдия: Андре Маринър

Съботната програма на първия кръг на английската Висша лига ще бъде затворена с мача Норич - Ливърпул. Любопитен факт е, че преди две години точно тези два тима се срещнаха в първия кръг на турнира, но на "Анфийлд". Тогава "канарчетата" играха смело и открито, оставяйки приятни впечатления, но все пак претърпяха поражение с 4:1. В края на тогавашната кампания Норич изпадна, а мърсисайдци грабнаха така лелеяната корона.

Впрочем, колективът на Даниел Фарке се задържа само една година във второто ниво на английския футбол, безапелационно спечелвайки турнира, като основна заслуга за успеха на "канарчетата" имаше креативният полузащитник Емилиано Буендия. Аржентинецът отбеляза 15 гола и даде 17 асистенции в 39 мача, но това лято бе закупен от Астън Вила, така че отсъствието му е голяма загуба за Норич.

Ливърпул на свой ред успя да запази основния си състав, като се подсили само с централния защитник Ибраима Конате, който пристигна от РБ Лайпциг. Тези дни мениджърът Юрген Клоп попари надеждите на фенове за други покупки, заявявайки че клубът няма да харчи пари за футболисти, които не са по-силни от настоящите. Това означава, че "червените" ще преследват своите цели със състава от миналата година, но с тази разлика, че в строя се завърнаха контузените футболисти и най-вече Върджил ван Дайк.

Бирам от домакините е контузен и ще пропусне срещата. Джоунс и Робъртсън са в лазарета на гостите. 

Под въпрос са Хенли, Контуел, Руп, Мбумба, Плачета и Омобамиделе от Норич, а от Ливърпул - Хендерсън.

Фаворит в днешния мач е Ливърпул. Независимо от това, дали Ван Дайк ще играе или не, както и от коментарите за спад във формата на "атомното нападение", разликата в класите между съперниците е очевидна и очакванията са за минимална победа на мърсисайдци.

Прогноза: Норич - Ливърпул 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Матип
Ван Дайк
Цимикас
Милнър
Фабиньо
Кейта
Салах
Фирмино
Мане
Сържант
Пуки
Рашица
Контуел
Гилмор
Мелу
Янулис
Гибсън
Хенри
Аарънс
   
Крул
 
Норич (Даниел Фарке)

Обоснована прогноза: Норич - Ливърпул 0:1

  Сподели
290