Равенството е най-логичният изход в дербито на Манчестър


Т. Михайлов

Равенството е най-логичният изход в дербито на Манчестър

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 12.02.2011
Час: 14:45
Съдия: Андре Маринър


Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити излизат един срещу друг в голямото градско дерби, което ще открие 27-ия кръг на Висшата лига. “Червените дяволи” са лидер в класирането, но “гражданите” ги следват на 5 точки и двубоят може да се окаже от голямо значение в битката за титлата.

След серия от 29 мача без загуба Манчестър Юнайтед изнендващо отстъпи на последния Уулвърхемптън с 2:1. Обективно погледнато тимът на Сър Алекс Фъргюсън отдавна си просеше поражение в гостуванията, където не играе на ниво. На “Олд Трафорд” ситуацията е коренно различна и там 18-кратните шампиони рядко грешат. От градския си съперник те имат само една загуба у дома след 1974, но дербито винаги е трудно за Юнайтед.

Сити се възползва от грешката на съперника си в последния кръг и намали разликата на 5 точки. Макар да са с мач повече “гражданите” са в играта за титлата като Карлос Тевес отново се отпуши след кратка суша и почти настигна Бербатов на върха в класирането при голмайсторите. Тимът на Роберто Манчини по принцип разполага с мощно нападение, което е донесло 6 победи в 13 гостувания през сезона. Като цяло обаче италианецът разчита при визитите на тимовете от Топ 4 повече на защитата, която заедно с тази на Челси е най-солидната в елита.

Рио Фърдинанд ще е големият отсъстващ за Манчестър Юнайтед. Националният бранител получи контузия при загрявката срещу Уулвс и Сър Алекс ще трябва да избира между Крис Смолинг и Джони Еванс за партньор на Неманя Видич. Дарън Флетчър е под сериозна въпросителна поради травма в глезена. Антонио Валенсия и Оуен Харгрийвс остават с контузии.

Майка Ричардс е под въпрос за гостите, тъй като е с мозъчно сътресение. Марио Балотели може и да се завърне в игра, след като е възстановен от травмата в коляното, но мачът сякаш идва твърде скоро за него. Найджъл Де Йонг е с контузия в глезена. Адам Джонсън със сигурност няма да вземе участие. Голям е шансът Един Джеко да започне като титуляр на “Олд Трафорд”.

Макар феновете на футбола в Манчестър да очакват с голямо нетърпение градското дерби едва ли то ще оправдае очакванията. Манчестър Сити завърши при 0:0 в три от най-тежките си мачове през този сезон като такъв бе резултатът срещу Юнайтед и на “Ийстлендс”. След загубата от Уулвс “червените дяволи” нямат право на нова грешка, защото скоро могат да слезнат от върха, а им предстоят двубои на “Анфийлд”, “Стамфорд Бридж” и “Емирейтс”.  Двата тима ще подходят по-скоро предпазвливо и мачът ще завърши без победител.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

22 януари Манчестър Юнайтед - Бирмингам 5:0 (Висша лига)
25 януари Блекпул - Манчестър Юнайтед 2:3 (Висша лига)
29 януари Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 1:2 (ФА Къп)
01 февруари Манчестър Юнайтед - Астън Вила 3:1 (Висша лига)
05 февруари Уулвърхемптън - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)

Манчестър Сити:

18 януари Манчестър Сити - Лестър 4:2 (ФА Къп)
22 януари Астън Вила - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
30 януари Нотс Каунти - Манчестър Сити 1:1 (ФА Къп)
02 февруари Бирмингам - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
05 февруари Манчестър Сити - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити

134 мача
53 победи за Манчестър Юнайтед
45 равенства
36 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 191:177 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.72
Равен - 3.60
Манчестър Сити - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
237