Ливърпул няма да сгреши срещу Саутхемптън


Н. Гавазов

Ливърпул няма да сгреши срещу Саутхемптън

Ливърпул - Саутхемптън

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 08.05.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Кевин Френд

Ливърпул ще бъде домакин на Саутхемптън в мач от 35-я кръг на Примера дивисион. Интересното е, че мърсисайдци ще се надяват да започнат срещата със "светците" като бивши шампиони, разчитайки на победа на Манчестър Сити над Челси, което пък би помогнало на тима в борбата им за място в четворката. Тимът от южния бряг от своя страна ще се опита да открадне нещо от срещата и така да си осигури по-голямо спокойствие относно оставането в елита, въпреки че ситуацията около Фулъм и УБА изглежда безнадеждна.

Хората на Юрген Клоп изглежда, че изпадат в поредната дупка през този сезон. Тимът тотално разочарова срещу Реал Мадрид в Шампионска лига и заслужено отпадна, а след това не успя да победи Лийдс и Нюкасъл, което изпрати "червените" на седмо място в таблицата за класиране, на седем точки от четвъртата позиция, която в момента се заема от Челси. Единственото благоприятно нещо  в дадената ситуация е това, че Ливърпул има мач в ръкава си в сравнение с конкурентите и голямата пауза между двубоите, което даде възможност на играчите да поемат глътка въздух.

Представянето на Саутхемптън е трагично през тази кампания и хората на Ралф Хазенхютъл имат късмет, че отборите на последните три места наистина са много по-слаби. Южняците записаха две победи на вододела март – април, но след това допуснаха две поражения. Загубата от Тотнъм с 2:1 е обяснима, но 0:3 срещу УБА показва колко е нестабилен Саутхемптън. В миналия кръг "светците" дадоха битка на Лестър и успяха да измъкнат точка, което ги остави на 16-то място в таблицата за класиране, на пункт пред Бърнли и на 10 точки пред Фулъм.

Матип, Келехер, Ван Дайк, Гомес и Хендерсон са контузени за домакините. Гостите са без Ромеу, Смалбън, Бертран и Ингс, които лекуват травми. Минамино няма право да играе срещу Ливърпул.

Фаворит в срещата е Ливърпул и няма как да има друг вариант, с оглед на много по-качествения състав на шампиона. Много е възможно гостите да се опънат, да се опитат да затворят играта, което по принцип затруднява "червените", но очакванията са, че все пак мърсисайдци ще се справят със съперника и ще постигнат победа.

Прогноза: Ливърпул – Саутхемптън 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Саутхемптън (Ралф Хазенхютъл)
 
Маккарти
   
Уолкър-Питърс
Беднарек
Вестергаард
Стевънс
Армстронг
Диало
Уорд - Прайс
Уолкът
Редмънд
Адамс
Мане
Фирмино
Салах
Вайналдум
Фабиньо
Тиаго
Робертсън
Кабак
Филипс
Александър-Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Саутхемптън 2:0

  Сподели
547