Манчестър Юнайтед ще спре възхода на Вила


Т. Михайлов

Манчестър Юнайтед ще спре възхода на Вила

Манчестър Юнайтед - Астън Вила
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 01.02.2011
Час: 22:00
Съдия: Крис Фой


Лидерът във Висшата лига Манчестър Юнайтед приема намиращия се във възход Астън Вила в най-интересния мач от 25-ия кръг. 18-кратните шампиони ще опитат да запазят аванса си пред Арсенал поне на 5 точки, колкото е сега, докато “виланите” ще са доволни да се задържат по-далеч от опасната зона.

Последните два мача за “червените дяволи” бяха доста драматични като те изоставаха и в двата, но постигнаха впечатляващи обрати. Първо Бербатов наниза 2 гола за успеха с 3:2 над Блекпул за първенство, а в събота в мач от ФА Къп Оуен и Ернандес донесоха победата с 2:1 над Саутхемптън. В този мач Сър Алекс Фъргюсън заложи на резервен състав, но това можеше да му изиграе лоша шега.

Астън Вила показва признаци на съживяване, особено след привличането на голмайстора на Съндърланд Дарън Бент. Още в първата си среща националът вкара за успеха с 1:0 над Манчестър Сити. После Вила удари и Уигън като гост с 1:2, а през уикенда надигра с 3:1 Блекбърн за ФА Къп. Тези победи сложиха край на тежка серия за момчетата на Жерар Улие.

Много интересен бе двубоят между двата тима през първия полусезон на “Вила парк”. Въпреки младостта на състава си “виланите” поведоха с 2:0 с голове на Ашли Янг и Марк Албрайтън, но в самия край “червените дяволи” изравниха чрез Видич и Македа.

Сър Алекс Фъргюсън заяви преди мача, че ще заложи на титулярната защитна четворка, която получи почивка срещу Саутхемптън. Рафаел е възстановен от сътресението. Напред титуляри ще са голмайсторът на Висшата лига Димитър Бербатов и Уейн Рууни, макар мнозина да се питат дали Чичарито не е по-добрият вариант при лошата форма на английския национал.

Рекордният трансфер на Вила Дарън Бент ще се завърне в игра. Срещу Блекбърн той нямаше право на участие, тъй като вече бе записал мачове със Съндърланд за ФА Къп. Ричард Дън и Джеймс Колинс получиха почивка в мача с Роувърс. Жан Макун ще партнира на Стилиян Петров в центъра. Стивън Айланд бе преотстъпен под наем на Рейнджърс.

Напоследък Манчестър Юнайтед изпитва доста трудности с Астън Вила, макар по традиция това да не е толкова тежък съперник за “червените дяволи”. Все пак на “Олд Трафорд” те са фаворити, още повече, че това е мястото, на което Димитър Бербатов е по-опасен. В неговото опазване е ключът към точката за гостите.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

09 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0 (ФА Къп)
16 януари Тотнъм - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
22 януари Манчестър Юнайтед - Бирмингам 5:0 (Висша лига)
25 януари Блекпул - Манчестър Юнайтед 2:3 (Висша лига)
29 януари Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 1:2 (ФА Къп)

Астън Вила:

08 януари Шефилд Юнайтед - Астън Вила 1:3 (ФА Къп)
16 януари Бирмингам - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
22 януари Астън Вила - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
25 януари Уигън - Астън Вила 1:2 (Висша лига)
29 януари Астън Вила - Блекбърн 3:1 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Астън Вила

155 мача
77 победи за Манчестър Юнайтед
37 равенства
41 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 280:203 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.33
Равен - 5.00
Астън Вила - 9.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174