Уест Хем - Арсенал: Мач с много неизвестни


Н. Гавазов

Уест Хем - Арсенал: Мач с много неизвестни

Уест Хем - Арсенал

Стадион: "Лондон", Лондон

Дата: 21.03.2021 г.

Час: 17:00 ч.

Съдия: Джонатан Мос

Английският футбол се раздели на два фронта този уикенд. Някои отбори провеждат битките си в рамките на 1/4-финалите на ФА Къп, докато други продължават да се бият в националното първенство, в опит да се доближат до целите си през сезона. Така в рамките на 29-ия кръг на Висшата лига ще се срещнат два лондонски отбора - Уест Хем и Арсенал. Любопитен сблъсък, в който всеки един от съперниците ще трябва да докаже своята състоятелност. Мач, който със сигурност

Случи се така, че феновете на английския футбол са свикнали да виждат Уест Хем по-ниско в класирането от Арсенал или Тотнъм, но този сезон "чуковете" се превърнаха в истинско откритие и на този етап напълно заслужават да бъдат определени като вторият най-добър тим в Лондон. Нещо повече, колективът на Дейвид Мойс има всички шансове да изпревари и Челси, тъй като разликата от "сините" е само три точки.  "Артилеристите“ се срещнаха с Уест Хем в началото на шампионата, във втория кръг, постигайки  трудна победа на "Емирейтс" с резултат 2: 1. Днес това всъщност няма значение, защото отборът на Дейвид Мойс е на петата позиция и има всички шансове да пробие в европейските турнири, докато Арсенал отчаяно се опитва да преодолее екватора на класирането.

Надеждната отбрана, заедно с бързите контраатаки, основно базирани на елемента на изненадата, са основните козове на днешния Уест Хем. Може би отборът на Мойс отстъпва на грандовете на Висшата лига по отношение на имената, но именно схемата на игра, изградена от шотландския специалист, многократно стана причина за поражения на редица амбициозни отбори (Лийдс, Тотнъм , Евертън и др.). Да, в последните пет мача "чуковете“ претърпяха две поражения на фона на три победи, но съперниците, които успяха да надиграят хората на Мойс, са първите два тима в таблицата - Манчестър Сити (1: 2) и Манчестър Юнайтед (0: 1).

Що се отнася до отбора на Микел Артета, десетото място не бива да ни заблуждава. Разбира се, през есента Арсенал бе ужасен, но когато испанският наставник на "артилеристите“ придоби двама творчески плеймейкъра наведнъж в лицето на възпитаника Емил Смит-Роу и Мартин Едегор, нает от Реал Мадрид, най-накрая видяхме комбинативен футбол, а не само центрирания по фланговете. Като цяло Арсенал прогресира от декември, но основният недостатък на тима е това, че той може да победи сам себе си заради собствените си грешки и да се провали срещу съперници, които даже не са в състояние да застрашават вратата на Бернд Лено. Така се случи в двата мача с Бърнли, в срещата с Уулвс и срещата с Олимпиакос в Лига Европа. Даже в миналия кръг с Тотнъм тимът бе изправен пред опасността да изпусне победата, въпреки 75-те минути превъзходство над "шпорите".

Домакините са без Масуаку, Обоня и Ярмоленко.

Трудно можем да определим фаворит в дербито. Може би Арсенал е с леко предимство - заради по-голямата класа на състава и статута на един от грандовете на Острова. От друга страна "артилеристите" винаги могат да изненадат с детинските си грешки, а в тежест ще бъде и срещата с Олимпиакос в средата на седмица - в същото време Уест Хем имаше седмица да почива и да се готви за тази среща. Това е двубой с много неизвестни, но и отлична възможност за почитателите на залозите да усетят тръпката.

Прогноза: Уест Хем - Арсенал 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Соареш
Луис
Магаляес
Тиърни
Партей
Джака
Пепе
Едегор
Роув
Лаказет
Антонио
Лингард
Лансини
Боуен
Сучек
Рийзе
Кросуел
Диоп
Доусън
Куфал
   
Фабиански
 
Уест Хем (Дейвид Мойс)

Обоснована прогноза: Уест Хем - Арсенал 1:1

  Сподели
264