Анонс на 29-ти кръг на ВЛ – срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 29-ти кръг на ВЛ – срещите в неделя

29-ият кръг на Висшата лига ще продължи с четири мача в неделя. Предлагаме на вашето внимание анонс на два от тези двубои. Останалите срещи са в отделни прогнози.  

 

Саутхемптън - Брайтън

Саутхемптън е в ужасна форма с една победа и девет поражения в последните си 11 мача във Висшата лига. "Светците" страдат най-много от крехкостта на защитата си, като допуснаха 30 гола през 2021 г. - близо една трета повече от всеки друг отбор в дивизията. Това смъкна тима на 14 –то място и единствената добра новина е това, че символичната бариера за оцеляване от 40 точки е само на 7 пункта.

За първи път от април 2019 г. Брайтън е под заплахата от четири поредни поражения в шампионата. Но "чайките"  постигнаха четири от петте си победи във Висшата лига през този сезон като гости. Лошата форма доближи хората на Греъм Потър до зоната на изпадащите – 18-ят Фулъм е със същите точки, а единствената добра новина е, че "чайките" имат мач в повече. Саутхемптън никога не е губил във всичките седем срещи с Брайтън във Висшата лига.

Полузащитникът на Саутхемптън Муса Дженепо е добре, въпреки че имаше проблеми със слабините срещу Манчестър Сити в сряда. Дани Ингс е аут с мускулна контузия.

Крайният защитник на Брайтън Тарик Лампти е извън игра през този сезон с контузия на подбедрицата. Аарън Конъли е с фрактура на ребро.

Прогноза: Саутхемптън – Брайтън 1:1

 

Лестър – Шефилд Юнайтед

Положението на  Лестър в топ 4 остава нестабилно, въпреки победата на  Брайтън през миналия уикенд, главно поради лошата форма у дома, където "лисиците" спечелиха само 19 от своите 53 точки. Именно тук се провалиха хората на Брендън Роджърс в Лига Европа, губейки от Славия Прага, въпреки положителния резултат в първата среща в Чехия. Шефилд Юнайтед, който загуби 11 от 13-те си гостувания през сезона във Висшата лига, току що  се сбогува със своя мениджър Крис Уайлдър и сега се готви да се завърне в Чемпиъншип. Впрочем, "остриетата" значително подобриха представянето си през новата година, постигайки 4 победи в 11 мача, в сравнение с двете точки в предишните 17 срещи. Лестър спечели и трите предишни двубоя с Шефилд във Висшата лига, като всеки път "лисиците" отбелязаха по два гола. 

Джони Евънс, Денис Прат и Айозе Перес се завръщат от лазарета, но Джеймс Мадисън все още не е готов.

Защитникът на Шефилд Юнайтед Фил Ягелка се завръща след дисквалификация. Джон Игън, Крис Башам, Джак Робинсън, Джак О'Конъл и Сандър Берге са с травми.

Прогноза: Лестър – Шефилд Юнайтед 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
293