Тотнъм може да нанесе първа загуба на Манчестър Юнайтед


Т. Михайлов

Тотнъм може да нанесе първа загуба на Манчестър Юнайтед

Тотнъм - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Уейт Харт Лейн", Лондон
Дата: 16.01.2011
Час: 18:10
Съдия: Майк Дийн



Дербито на 23-ия кръг на Висшата лига противопостава един срещу друг 4-ия Тотнъм и лидера Манчестър Юнайтед на “Уайт Харт Лейн”. Първият двубой през есента бе спечелен от “червените дяволи” с 2:0, но от тогава “шпорите” значително подобриха играта си и таят надежди дори за атака на титлата.

Без съмнение Тотнъм в момента разполага с най-добрия си състав от години и ще играе без страх срещу именития си съперник. От май 2001 “шпорите” нямат успех над Юнайтед, но сега амбициите са да бъде нанесена първа загуба в сезона за “червените дяволи”. Това ще задържи Тотнъм пред Челси и ще заличи неприятния вкус на поражението от Евертън с 2:1 на “Гудисън” в предишния кръг. То дойде след серия от 8 мача без загуба за момчетата на Хари Реднап.

До този момент Манчестър Юнайтед запазва лидерската си позиция макар и голяма част от футболистите на тима да се чудят как точно се получава така. Причината е, че като гост 18-кратният шампион никак не е убедителен, рядко превъзхожда съперниците си и трудно печели. Сезонът навлиза в такава фаза, че тимът на Сър Алекс Фъргюсън все по-рядко ще може да си позволява подобни грешки, а преследвачът Арсенал е с много по-лека програма. Най-интересно ще е третото появяване на Димитър Бербатов на стадиона на бившия му клуб. Досега той не се е разписвал там с екипа на Юнайтед.

Тотнъм няма нови проблеми с контузени за мача в неделя като Уилям Галас и Роби Кийн са възстановени. Том Хъдълстоун е аут до следващия месец. Ледли Кинг, Джейми О’Хара и Джонатан Уудгейт също няма да могат да вземат участие. Реднап даде почивка на Ван дер Ваарт, Арън Ленън и Алан Хътън срещу Чарлтън за ФА Къп и те ще са свежи.

Голямата въпросителна пред Сър Алекс Фъргюсън е дали Уейн Рууни ще е напълно готов за мача. Същевременно Едвин ван дер Сар е с вирусно заболяване. Джон О’Шей и Пол Скоулс едва ли са готови за цял мач, тъй като наскоро преодоляха травмите си.

Мачът е изключително тежък за прогнозиране, тъй като е много важно кой от двата тима ще има ден. Ако Тотнъм покаже всичко, на което е способен нищо чудно да видим първата загуба за Манчестър Юнайтед. По принцип “червените дяволи” трудно губят от “шпорите”, но ако играят навън както обикновенно ще трябва да разчитат на много късмет, за да вземат три точки. Победа за домакина или равенство е най-добрият залог.

Последни 5 изиграни срещи:


Тотнъм:

26 декември Астън Вила - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
28 декември Тотнъм - Нюкасъл 2:0 (Висша лига)
01 януари Тотнъм - Фулъм 1:0 (Висша лига)
05 януари Евъртън - Тотнъм 2:1 (Висша лига)
09 януари Тотнъм - Чарлтън 3:0 (ФА Къп)

Манчестър Юнайтед:

26 декември Манчестър Юнайтед - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
28 декември Бирмингам - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
01 януари Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
04 януари Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
09 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Манчестър Юнайтед

146 мача
33 победи за Тотнъм
37 равенства
76 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 250:181 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:

Тотнъм - 2.87
Равен - 3.30
Манчестър Юнайтед - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177