Арсенал и Уулвс няма да се победят


Н. Гавазов

Арсенал и Уулвс няма да се победят

Арсенал – Уулвърхемптън

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 29.11.2020 г.

Час: 21:15 ч.

Съдия: Майкъл Оливър

Арсенал и Уулвърхемптън ще завършат програмата на Висшата лига за неделя. През миналата година двата тима направиха бойко равенство тук. Не по-малко интересен мач се очаква и сега, тъй като и "артилеристите", и "вълците" се представят под стандартите си през този сезон и все още търсят своята форма.

Арсенал победи Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" в началото на ноември, но лондончани в типичния си непостоянен стил, вместо да развият успеха, в следващия кръг претърпяха изненадващо домакинско поражение с 3:0 от Астън Вила. През миналия уикенд хората на Микел Артета бяха на гости на Лийдс, където останаха с човек по-малко заради изгонването на Пепе, но успяха да измъкнат точката, което може да се прецени като добро постижение с оглед на играта си. Така Арсенал събра 13 точки и заема 14-то място в таблицата за класиране на Висшата лига, което едва ли може да радва феновете на клуба. Все пак добри новини има от "Емирейтс" и те са свързани с участието на тима в Лига Европа, където лондончани победиха Мьолде в Норвегия в средата на седмицата и се класираха за плейофите в турнира.

На Уулвс не се налага да участва в евротурнирите, което е добро дошло за тим с не толкова дълга пейка. Така "вълците" са изцяло съсредоточени върху вътрешните турнири, но резултатите не са от най-радващите. Хората на Нуно Санто загубиха от лидерите в първенството, което не е изненада. Проблемът е, че през последния месец Уулвс не успя да вземе домакинските си мачове с Нюкасъл и Саутхмептън и така загуби 4 точки. Иначе като цяло формата на тима не е толкова зле – три победи и две загуби в последните шест срещи, което осигури на Уулвс 14 точки и 10-то място в таблицата за класиране.

Мартинели, Мари и  Партей са контузени, а Пепе е наказан от страна на домакините. Гостите са без контузения Джони.

Интересен факт е, че последните три мача тук завършиха при резултат 1:1. Имаме всички основания да очакваме, че и сега ще се получи здрава битка и равностоен двубой. Арсенал сякаш разполага с по-добър състав, но Уулвс е отличен в тактиката си да затваря играта, а точно там  "артилеристите" имат проблеми. Допълнителна тежест за лондончани ще е късното прибиране от Норвегия, така че колкото и рисковано да изглежда, равенството изглежда напълно реално.

Прогноза: Арсенал – Уулвърхемптън 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Уулвърхемптън (Нуно Санто)
 
Патрисио
   
Боли
Коуди
Килман
Семедо
Моутиньо
Невеш
Айт-Нури
Нето
Поденде
Хименес
Лаказет
Обамеянг
Уилок
Нелсън
Джака
Себайос
Тиърни
Мегалянес
Холдинг
Белерин
   
Лено
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Уулвърхемптън 0:0

  Сподели
327