Узрелият Арсенал ще надвие Ман Сити в истинска битка


А. Павлов

Узрелият Арсенал ще надвие Ман Сити в истинска битка

Арсенал - Манчестър Сити
Стадион: "Емиратс Стейдиъм", Лондон
Дата: 05.01.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Майкъл Джоунс

22-ият кръг във Висшата лига ни предлага един истински шедьовър. Един срещу друг ще застанат Арсенал и Манчестър Сити. Двата тима се намират в челната тройка, като домакините са трети, а гостите - втори. Гражданите имат и два пункта повече от своя съперник. Заедно с Манчестър Юнайтед Арсенал и Манчестър Сити са другите два претендента за титлата в Премиършип, които все още имат повече от сериозни шансове да триумфират през май.

Разбира се, не бива да отписваме Тотнъм и Челси. Представянето на топчиите и сините обаче изглежда доста солидно и именно това ме кара да мисля, че е по-възможно един от тези два тима да спечели титлата.

В миналия рунд както Арсенал, така и Ман Сити се поздрави с успех. Футболистите на Арсен Венгер победиха Бирмингам с класически резултат, докато гражданите бяха по-пестеливи - 1:0 срещу Блекпул.

Двата отбора се намират в силна форма. Домакините съумяха да спечелят три от последните си пет мача. Успеваемостта на гостите е още по-висока - четири победи в последните пет двубоя.

Тези резултати пасват напълно с високите цели на лондончани и манчестърци. Първите обявиха, че, както обичайно, ще се борят за титлата. Сити пък се цели в място в топ 4, но ако нещата продължат да се развиват по същия начин, няма да бъде никак учудващо, ако Манчини и неговите играчи погледнат към първото място.

Туй не би било никак нелогично предвид състава, с който разполага италианският мениджър. Дори, ако става за въпрос, като единици, сините са малко по-класни от Арсенал.

Хората на Венгер обаче могат да се възползват от фактора домакинство. В лондонското дерби с Челси видяхме, че те са способни на това.

В тази връзка надали отсъствието на контузените Алмуния, Гибс, Диаби, Фримпонг и Вермаелен ще им попречи да изнесат добър мач, защото широчината на тяхната пейка е голяма.

Същото важи в пълна степен и за гостите, които ще бъдат без Марио Балотели и Давид Силва. Двамата страдат от травма в коляното.

Въпреки липсата на някои страхотни състезатели като Диаби, Вермаелен, Балотели и Силва, съм сигурен, че битката между Арсенал и Манчестър Сити ще бъде истинска. Двата отбора притежеват всичко необходимо, за да се справят с тази задача.

Що се отнася до крайния изход от двубоя, бих ви посъветвал да заложите на домакините, които вече не са онзи млад, емоционален тим, а са узрели, смели бойци, готови да се справят с всяко едно предизвикателство.

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

08 декември Арсенал - Партизан 3:1 (Шампионска лига)
13 декември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:0 (Висша лига)
27 декември Арсенал - Челси 3:1 (Висша лига)
29 декември Уигън - Арсенал 2:2 (Висша лига)
01 януари Бирмингам - Арсенал 0:3 (Висша лига)

Манчестър Сити:

11 декември Уест Хем - Манчестър Сити 1:3 (Висша лига)
16 декември Ювентус - Манчестър Сити 1:1 (Лига Европа)
26 декември Нюкасъл - Манчестър Сити 1:3 (Висша лига)
28 декември Манчестър Сити - Астън Вила 4:0 (Висша лига)
01 януари Манчестър Сити - Блекпул 1:0 (Висша лига)

 

Досегашни срещи:

Арсенал - Манчестър Сити

154 мача
82 победи за Арсенал
36 равенства
36 победи за Манчестър Сити
Голова разлика: 267:168 за Арсенал

 

Коефициенти от bet365:

Арсенал - 1.90
Равен - 3.60
Манчестър Сити - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184