Манчестър Юнайтед няма право на грешка срещу Стоук


Т. Михайлов

Манчестър Юнайтед няма право на грешка срещу Стоук

Манчестър Юнайтед - Стоук Сити
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 04.01.2011
Час: 22:00
Съдия: Марк Клатънбърг


Лидерът в класирането на Висшата лига Манчестър Юнайтед посреща Стоук Сити в двубой от 22-ия кръг. “Червените дяволи” имат два отложени мача, поради което за тях това е 20-та среща като до този момент тимът на Сър Алекс Фъргюсън няма загуба.

Юнайтед събра 41 точки в 19 кръга, което е по-малко от половината необходими за титлата в последните няколко сезона. Само, че този път конкурентите за трофея навъртяха доста загуби и 82 точки в края вероятно ще са достатъчни за триумф. На 1 януари момчетата на Сър Алекс Фъргюсън записаха много трудна, но и важна победа с 2:1 като гост на Уест Бромич. Макар трите точки да не бяха напълно заслужени, победата бе едва втората за Юнайтед навън. На “Олд Трафорд” положението е доста по-различно – 18-кратните шампиони имат само един равен пред своя публика.

Стоук Сити не е от най-трудните съперници за Манчестър Юнайтед. “Грънчарите” нямат победа на “Олд Трафорд” от 34 години, а от промоцията си във Висшата лига “червено-белите” имат 5 загуби в също толкова мача срещу именития си съперник. Този сезон обаче е много добър за Стоук, които са 8-ми. В средата на таблицата обаче е много гъсто и както Стоук е на 3 точки от 6-ата позиция, така е и на 2 от 13-ата. На 1 януари “грънчарите” победиха Евертън у дома, давайки добро начало на календарната 2011. Тимът обаче е непостоянен, редувайки победи със загуби.

Уейн Рууни е под сериозна въпросителна за мача, след като контузи глезена си срещу Уест Бромич. Джон О’Шей и Пол Скоулс трябва да потренират още малко, за да възвърнат необходимата спортна форма. Антонио Валенсия ще се завърне най-рано след месец. Нани пропусна мача на “Дъ Хауторнс”, макар да се смяташе, че е възстановен. Шансът португалецът да е титлуяр срещу Стоук е много голям. Парк е ангажиран с турнира за Купата на Азия. Бербатов бе видимо уморен в първия ден на новата година, но е малко вероятно Сър Алекс да не го пусне в мача.

Мамади Сидибе получи контузия в глезена в мача срещу Тотнъм и остава извън игра за неопределено време. Напоследък се заговори, че той може да се завърне по-рано от очакваното. Други проблеми пред Тони Пулис няма и той ще може да заложи на най-доброто на “Олд Трафорд”. Вероятната схема на “грънчарите” ще е 4-4-2 като Стоук играе доста стабилно в защитата, но е и достатъчно резултатен.

Манчестър Юнайтед взе 7 точки от 9 възможни в периода на празниците, където мачовете следваха през 2 дена. След този кръг има почти двуседмична почивка, тъй като в събота и неделя са двубоите за ФА Къп. Сър Алекс винаги е твърдял, че титлата се решава в дните около Коледа и Нова година. Победата над Стоук е задължителна и ще даде комфорт на “червените дяволи” за оставащата част от сезона, в която предстоят и няколко тежки гостувания.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

07 декември Манчестър Юнайтед - Валенсия 1:1 (Шампионска лига)
13 декември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:0 (Висша лига)
26 декември Манчестър Юнайтед - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
28 декември Бирмингам - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
01 януари Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)

Стоук Сити:

04 декември Уигън - Стоук Сити 2:2 (Висша лига)
11 декември Стоук Сити - Блекпул 0:1 (Висша лига)
26 декември Блекбърн - Стоук Сити 0:2 (Висша лига)
28 декември Стоук Сити - Фулъм 0:2 (Висша лига)
01 януари Стоук Сити - Евъртън 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Стоук Сити

67 мача
30 победи за Манчестър Юнайтед
20 равенства
17 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 112:79 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.25
Равен - 5.75
Стоук Сити - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170