Ливърпул - Арсенал: И двата отбора ще вкарат


Н. Гавазов

Ливърпул - Арсенал: И двата отбора ще вкарат

Ливърпул - Арсенал

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 28.09.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Крейг Поусън

Ливърпул и Арсенал ще затворят кръга в английската Висша лига в понеделник вечер. Това ще бъде втората среща между Юрген Клоп и Микел Артета в рамките на този сезон, след като по-рано двата тима се срещнаха в двубой за Суперкупата на страната. Тогава лондончани успяха да повалят шампиона след изпълнение на дузпи. Ще видим ли драма и този път? Или мърсисайдци ще вземат убедителен реванш за поражението преди месец? Всичко можем да предполагаме, но едно е сигурно - на "Анфийлд" ни очаква шоу, защото среща си дават два големи отбора, а сблъсъците между тях винаги са носели в себе си заряд и резултатност.

Ливърпул започна кампанията си с две победи. В интерес на истината, мачът с Лийдс на старта на сезона не бе никак лесен. Хората на Марсело Биелса се биха до последно и три пъти поразиха вратата на Алисон, а Върджил ван Дайк допусна груба резултатна грешка. Всичко това е сигнал към треньорския щаб на шампионите, който очевидно трябва да работи по отношение на играта в защита. Що се отнася до двубоя с Челси, "червените" доминираха през цялото време, но и трябва да признаем, че в голяма степен победата дойде след като "сините" останаха с човек по-малко, а и Кепа Арисабалага буквално подари топката на Садио Мане.

Арсенал също може да се похвали със спечелването на 6 точки от двата си мача до момента. На самия старт "артилеристите" постигнаха очаквана победа срещу новака Фулъм, вкарвайки три чисти гола. Съвсем друга обаче бе играта на хората на Артета в двубоя с Уест Хем. "Чуковете" изглеждаха по-добре от своя противник, особено през второто полувреме, а с пропуските си буквално подариха трите точки на Арсенал. Единственият актив за Арсенал от тази среща е възможността да се направят нужните изводи и да се изчистят грешките и проблемите в линиите.

Окслейд-Чембърлейн, Матип и Хендерсън са с контузии и отпадат за мача. Гомес е под въпрос. Гостите са без Чембърс, Мартинели, Мари, Мустафи и Роув. Под въпрос са Тиърни, Сократис и Соареш.

Според версията на букмейкърите фаворит в сблъсъка е Ливърпул. Коефициентът за победа на домакините е около 1.50, а равенството се оценява на около 4.90. Шансовете на Арсенал за победа са около 6.0.

Т.е. вероятността "артилеристите" да спечелят срещата е четири пъти по-малка от тази на съперника. В това няма нищо изненадващо, защото мърсисайдци спечелиха 26 от последните си 27 домашни мача във Висшата лига и освен това хората на Клоп вкараха поне два гола в 25 от последните си 27 домакинства. Към статистиката ще добавим и победите на Ливърпул срещу Арсенал в последните осем мача между двата тима на "Анфийлд".

Това е причината също да препоръчаме знак "1" в мача с допълнението да очакваме голове и в двете врати. Проблемите в защитите на Ливърпул и Арсенал са очевидни, освен това в 10 от последните 11 срещи между мърсисайдци и лондончани имаше голове и в двете врати. Коефициентът за "и двата отбора ще вкарат" е около 1.65 и в комбинация с "единицата" би ни осигурило добра печалба.

Прогноза: Ливърпул - Арсенал 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Луис
Магаляес
Тиърни
Белерин
Джака
Себайос
Сака
Вилиан
Обамеянг
Лаказет
Мане
Фирмино
Салах
Вайналдум
Фабиньо
Тиаго
Робертсън
Ван Дайк
Гомес
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Арсенал 3:1

  Сподели
352