Манчестър Юнайтед и Съндърланд ще поделят точките на Боксингдей


Т. Михайлов

Манчестър Юнайтед и Съндърланд ще поделят точките на Боксингдей

Манчестър Юнайтед - Съндърланд
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 26.12.2010
Час: 17:00
Съдия: Фил Дауд

Манчестър Юнайтед приема Съндърланд във вероятно най-любопитния кръг във Висшата лига, а именно този, който се играе на 26 декември – 3-тия ден на Коледа, известен в Ангия като Боксингдей. Традицията на този ден да се играе футбол се корени от викторианската епоха. Тогава 26 декември е бил денят, в който прислугата е била свободна от задълженията си, от предишните празнични дни. И докато благородниците са отваряли подаръците си, слугите са ходели на стадиона да играят или гледат футбол.

Вън от лирическото отклонение трябва да кажем, че Манчестър Юнайтед е лидер в класирането във Висшата лига като миналият кръг трябваше да срещне шампионът Челси. Заради лошото време и снеговалежа дербито бе отложено най-вероятно за 1 март, което лиши тима на Сър Алекс от добрата възможност да вземе точка или три от „Стамфорд Бридж”, тъй като „сините” не бяха в добра форма.

Юнайтед трябва да изиграе 4 мача между 26-ти декември и 4 януари, което ще натовари доста отбора. По традиция обаче това е периодът, в кото „червените дяволи” правят най-важната крачка към повечето си титли в последните години. Те все още не са победени в елита, а имат и мач по-малко от преките си конкуренти, тъй като времето провали и мачът им с Блекпул.

Съндърланд се представя изключително добре във Висшата лига като за момента държи 6-ата позиция с 27 точки, спечелени благодарение на 6 победи и 9 равенства. „Черните котки” имат едва 3 загуби, като са на второ място по този показател именно след Манчестър Юнайтед. Дори претендентите за титлата Челси, Арсенал и Манчестър Сити са с повече поражения.

Стив Брус все още няма победа над бившия си наставник Сър Алекс Фъргсън. В последните мачове между двата отбора обаче имаше страхотна интрига като най-дълго ще се помни това 2:2 от октомври 2009. Това е вторият мач между съперниците за този сезон, като на „Стедиъм ъф Лайт” те завършиха при 0:0 като гол на Димитър Бербатов бе отменен поради засада.

Майкъл Оуен заяви, че ще е готов за игра по Коледа, което е добре дошло за Сър Алекс Фъргюсън, макар титулярните му нападатели да са в добра форма. Пол Скоулс ще бъде извън игра още 2 седмици. Антонио Валенсия и Оуен Харгрийвс остават в лазарета най-вероятно до към края на януари.

Лий Кетърмол е аут за Съндърланд, тъй като е наказан за натрупани жълти картони. Дани Уелбек също няма да вземе участие, тъй като е преотстъпен именно от Юнайтед и правилата му забраняват да участва. Майкъл Търнър, Тайтъс Брамбъл, Анди Рийд и Фрейзър Кембъл са с различни травми.

Двубоят е труден за прогнозиране, най-вече поради факта, че е веднага след празниците и е много възможно играчите на двата тима да не са концентрирани до краен предел. Фаворит разбира се е Манчестър Юнайтед, но равенството би било добър залог, тъй като коефициентът е голям, а често пъти напоследък Съндърланд се противопоставя успешно на именития си съперник.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

24 ноември Рейнджърс - Манчестър Юнайтед 0:1 (Шампионска лига)
27 ноември Манчестър Юнайтед - Блекбърн 7:1 (Висша лига)
30 ноември Уест Хем - Манчестър Юнайтед 4:0 (Карлинг Къп)
07 декември Манчестър Юнайтед - Валенсия 1:1 (Шампионска лига)
13 декември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:0 (Висша лига)

Съндърланд:

22 ноември Съндърланд - Евъртън 2:2 (Висша лига)
27 ноември Уулвърхемптън - Съндърланд 3:2 (Висша лига)
05 декември Съндърланд - Уест Хем 1:0 (Висша лига)
11 декември Фулъм - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
18 декември Съндърланд - Болтън 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Съндърланд

113 мача
49 победи за Манчестър Юнайтед
27 равенства
37 победи за Съндърланд
Голова Разлика: 194:174 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.28
Равен - 5.50
Съндърланд - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169