Сър Алекс и мосю Венгер ще са доволни и на реми


Т. Михайлов

Сър Алекс и мосю Венгер ще са доволни и на реми

Манчестър Юнайтед - Арсенал
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 13.11.2010
Час: 22:00
Съдия: Хауърд Уеб


Манчестър Юнайтед приема Арсенал в едно от най-интригуващите дербита във Висшата лига. Срещата идва в момент, в който на върха на най-силното първенство в света ври и кипи. Лидер с 32 точки от 16 мача е Арсенал. Втори с 32, но и мач повече е мултимилионният Манчестър Сити. Шампионът Челси е с точка по-малко и 17 мача. Юнайтед е едва четвърти също с 31 точки, но събрани от само 15 мача.

За тимът на Сър Алекс Фъргюсън предстоят интересни седмици. След домакинството на Арсенал идва гостуване на Челси на “Стамфорд Бридж”. Дори при две загуби обаче “червените дяволи” ще останат плътно до лидерите. Това определено дава спокойствие на 18-кратните шампиони, чиито мач в миналия кръг срещу Блекпул бе отложен. Това принуди Сър Алекс да заложи на повечето си титуляри във вторник, когато Юнайтед срещна Валенсия в Шампионската лига. Лос Че се измъкна с точка от “Олд Трафорд”, но определено бе надигран.

Арсенал отново показва големия си потенциал и от началото на сезона има само две загуби в лондонските дербита срещу Челси и Тотнъм. Големият въпрос, който всички си задават е дали тимът на Арсен Венгер ще успее да издържи на натиска на далеч по-успешните си съперници в последните години. В миналите няколко сезона “топчиите” дълго време поддържат статуса си на претендент за титлата, но изведнъж идва срив, който ги оставя на много точки зад шампиона. Миналият уикенд лондончани надиграха с 2:1 Фулъм, а през седмицата биха с 3:1 Партизан и подпечатаха участието си в следващата фаза на Шампионската лига.

Манчестър Юнайтед и Арсенал се срещат за 183-ти път помежду си като “червените дяволи” имат 74 победи, при 66 за “артилерситите”. В сблъсъкът между Сър Алекс и Арсен Венгер води шотландецът със 17-14, при 11 хикса. Юнайтед няма загуба в последните си 5 мача с Арсенал във всички турнири. Гостите имат 7 загуби в последните си 9 визити на “Олд Трафорд”.

Сър Алекс Фъргюсън трябва да е доволен, тъй като Рио Фърдинанд, Патрис Евра и Пол Скоулс, които бяха с леки травми ще могат да вземат участие в мача. Дарън Флетчър може да получи шанс за изява, тъй като в последно време е много полезен именно в това дерби. Уес Браун и Джони Еванс са излекувани от вирус. Оуен Харгрийвс, Майкъл Оуен и Антонио Валенсия са твърдо аут от мача.

Арсен Венгер ще разбере едва в последния момент дали ще може да използва най-важния си играч – капитанът Сеск Фабрегас. Под въпрос е също Абу Диаби, който има контузия в клезена. Според Венгер шансът и на двамата е “малък”. Киърън Гибс е аут с изкълчен глезен. Йоан Джуру се завръща след разтежение. Мануел Алмуня и Томас Вермален остават извън сметките.

Манчестър Юнайтед е лек фаворит в дербито, но този мач често е предоставял големи изненади. Не са далеч времената, в които Арсенал записваше победи на “Олд Трафорд”, макар че такъв сценарии е малко вероятен. Едно равенство ще е удобен развой за плановете и на двамата мениджъри като може да направи Юнайтед и Арсенал основни претенденти за титлата.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

20 ноември Манчестър Юнайтед - Уигън 2:0 (Висша лига)
24 ноември Рейнджърс - Манчестър Юнайтед 0:1 (Шампионска лига)
27 ноември Манчестър Юнайтед - Блекбърн 7:1 (Висша лига)
30 ноември Уест Хем - Манчестър Юнайтед 4:0 (Карлинг Къп)
07 декември Манчестър Юнайтед - Валенсия 1:1 (Шампионска лига)

Арсенал:

23 ноември Брага - Арсенал 2:0 (Шампионска лига)
27 ноември Астън Вила - Арсенал 2:4 (Висша лига)
30 ноември Арсенал - Уигън 2:0 (Карлинг Къп)
04 декември Арсенал - Фулъм 2:1 (Висша лига)
08 декември Арсенал - Партизан 3:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Арсенал

173 мача
70 победи за Манчестър Юнайтед
42 равенства
61 победи за Арсенал
Голова Разлика: 258:237 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.90
Равен - 3.50
Арсенал - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168