Юнайтед ще повали Блекбърн


Т. Михайлов

Юнайтед ще повали Блекбърн

Манчестър Юнайтед - Блекбърн
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 27.11.2010
Час: 17:00
Съдия: Лий Пробърт


Манчестър Юнайтед посреща Блекбърн на “Олд Трафорд” в среща от 15-ия кръг на Висшата лига. След последните срещи “червените дяволи” настигнаха лидера Челси и сега имат възможност да излезат еднолично на върха, тъй като шампиона има тежък двубой с Нюкасъл.

Тимът на Сър Алекс Фъргюсън все още няма загуба от началото на сезона във всички турнири, но пък заради многото си равенства до скоро бе на цели 5 точки зад лидера Челси. Въпреки равенствата с Манчестър Сити и Астън Вила 18-кратните шампиони наближиха “сините” и след успеха си над Уигън с 2:0 преди седмица стопиха и последните точки аванс на Дрогба и компания. В сряда Юнайтед надигра с 1:0 Рейнджърс в Шампионската лига и се класира за следващата фаза. Уейн Рууни отбеляза единственото попадение и като цяло направи добър дебют като титуляр след тежаката контузия, която го извади за 2 месеца от игра.

Блекбърн е 11-ти с 18 точки, представяйки се на добро ниво в първенството и дори когато губи показва добра игра и дава отпор на най-силните тимове. В последния кръг Роувърс удариха с 2:0 Астън Вила, с което компенсираха за загубата от силния Тотнъм на “Уайт Харт Лейн”. Статистиката показва, че Блекбърн има една победа в последните си 16 визити на “Олд Трафорд” – 2:1 през 2005. Мортен Гамст Педерсен отбеляза двете попадения тогава.

Дарън Флетчър е с контузия в глезена и вероятно ще пропусне мача. Под въпрос е и Пол Скоулс след като получи лек удар срещу Рейнджърс. Видич и Фърдинанд получиха почивка за мача в Шотландия. С по-тежки контузии са Валенсия, Оуен и Харгрийвс.

В състава на Блекбърн има няколко футболиста, които ще са под въпрос до последно. Сред тях е Педерсен, който бе заменен срещу Астън Вила. Брет Емертон е с разтежение. Гаел Живе имаше вирусно заболяване, което е излекувано.

В последните си два мача Манчестър Юнайтед показа добра игра, като най-важното е стабилизирането на защитата, която бе основния проблем от началото на сезона. Със завръщането на Рууни и атаката играе по-вдъхновено, а през уикенда английският национал и Бербатов направиха добър мач и изтормозиха доста най-силния клуб в Шотландия. На “Олд Трафорд” “червените дяволи” би трябвало да вземат трите точки, макар че Блекбърн е тим който може да поднесе изненада.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

06 ноември Манчестър Юнайтед - Уулвърхемптън 2:1 (Висша лига)
10 ноември Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
13 ноември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
20 ноември Манчестър Юнайтед - Уигън 2:0 (Висша лига)
24 ноември Рейнджърс - Манчестър Юнайтед 0:1 (Шампионска лига)

Блекбърн:

30 октомври Блекбърн - Челси 1:2 (Висша лига)
06 ноември Блекбърн - Уигън 2:1 (Висша лига)
10 ноември Нюкасъл - Блекбърн 1:2 (Висша лига)
13 ноември Тотнъм - Блекбърн 4:2 (Висша лига)
21 ноември Блекбърн - Астън Вила 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Блекбърн

96 мача
45 победи за Манчестър Юнайтед
24 равенства
27 победи за Блекбърн
Голова Разлика: 178:138 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.25
Равен - 5.50
Блекбърн - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184