Манчестър Юнайтед ще атакува върха с победа над Уигън


Т. Михайлов

Манчестър Юнайтед ще атакува върха с победа над Уигън

Манчестър Юнайтед - Уигън
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 20.11.2010
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Манчестър Юнайтед посреща Уигън Атлетик в среща от 14-ия кръг на английската Висша лига. “Червените дяволи” се доближиха само на 3 точки от лидера Челси и интригата за титлата се завърна с пълна сила.

Настигането на Челси определено не се случи поради страхотни изяви на тима на Алекс Фъргюсън, а поради слаби на “сините” от Лондон. Юнайтед направи две поредни равенства като гост на Манчестър Сити (0:0) и Астън Вила (2:2). Така “червените дяволи” остават единственият тим във всички професионални английски дивизии без поражение. На “Вила Парк” това бе на път да се промени, но със страхотен дух 18-кратните шампиони спасиха точката.

Уигън е едва 16-ти с 14 точки и явно ще води битка за оцеляване през този сезон. Въпреки това в последните два кръга тимът на Роберто Мартинес показа възход, като пред своя публика спря порива на Ливърпул с 1:1, а след това удари и намиращия се доскоро в 6-цата Уест Бромич. Миналият сезон Юнайтед бе най-големият кошмар на Латикс, като общият резултат от двата мача бе 10:0 в полза на ексшампиона.

Голямата новина в лагера на домакините е, че Уейн Рууни е в групата за мача и вероятно ще вземе участие в даден етап на двубоя. На линия е и ветеранът Райън Гигс. Пол Скоулс се завръща след наказание. Не са възстановени все още Андерсон и Рафаел. Харгрийвс, Оуен и Валенсия са все още далеч от завръщане в игра.

Мениджрът на Латикс Роберто Мартинес няма да може да разчита на защитника Емерсон Бойс, който е с разтегнато сухожилие. Гари Колдуел също е контузен и пропуска мача. Плеймейкърът Джеймс Макарти е извън сметките за няколко месеца след тежка контузия в мача с Болтън.

Манчестър Юнайтед определено не показва игра, която да го направи шампион, но пък и конкуентите за титлата не са убедителни. Със завръщането в игра на основни футболисти от състава на Сър Алекс класаъа на “червените дяволи” ще се покачва и мачът с Уигън е добър за старт на по-дълга победна серия, която да изстреля Юнайтед към върха.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

30 октомври Манчестър Юнайтед - Тотнъм 2:0 (Висша лига)
02 ноември Бурсаспор - Манчестър Юнайтед 0:3 (Шампионска лига)
06 ноември Манчестър Юнайтед - Уулвърхемптън 2:1 (Висша лига)
10 ноември Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
13 ноември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)

Уигън:

26 октомври Уигън - Суонзи 2:0 (Карлинг Къп)
30 октомври Фулъм - Уигън 2:0 (Висша лига)
06 ноември Блекбърн - Уигън 2:1 (Висша лига)
10 ноември Уигън - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
13 ноември Уигън - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Уигън

11 мача
11 победи за Манчестър Юнайтед
0 равенства
0 победи за Уигън
Голова Разлика: 35:4 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.22
Равен - 6.00
Уигън - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
169