Сити е с леко предимство в дербито на Манчестър


Т. Михайлов

Сити е с леко предимство в дербито на Манчестър

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Сити ъф Манчестър", Манчестър
Дата: 10.11.2010
Час: 22:00
Съдия: Крис Фой


Сити и Юнайтед ще се изправят в градското дерби на Манчестър в сряда вечер в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. И двата тима имат големи амбиции за спечелване на титлата като на този етап “червените дяволи” са на три точки по-близо до целта.

Манчестър Сити излезе от миникризата с победата си с 2:0 като гост на представящия се доста силно Уест Бромич. Успехът засега спаси главата на мениджъра на “гражданите” Роберто Манчини, който засега има положителен баланс в мачовете срещу тимове от Топ 4. От началото на сезона Манчо надигра Челси и Ливърпул и отстъпи на Арсенал, но при условието, че тимът му игра цял мач с 10 човека.

Манчестър Юнайтед навлиза в добра форма и въпреки многото контузени от началото на сезона няма поражение във всички турнири като след победата си с 2:1 над Уулвърхемптън с късен гол на Парк доближи само на 2 точки лидера Челси. Все пак тимът на Сър Алекс все още изпитва трудности с решаването на мачовете и често губи точки, след като е повел в резултата – нещо нетипично за “червените дяволи”.

През миналия сезон Юнайтед и Сити изиграха общо 4 мача помежду си, като в три от тях “червените дяволи” вкараха попадения в последните секунди. Най-запомнящ се остава мача на “Олд Трафорд” спечелен с 4:3 от хората на Сър Алекс. Драматични бяха и двата полуфинала за Карлинг къп, където краен победител също беше Юнайтед. В последните 8 мача на “Ийстландс” съперниците имат по 4 победи, а в последните два сезона Юнайтед направи дубъл срещу “гражданите”.

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини трябва да се справя без героя от мача с Уест Бромич Марио Балотели, който е наказан заради червения си картон в края на двубоя с “дроздовете”. Емануел Адебайор е под сериозна въпросителна поради травма в прасеца, което означава, че най-вероятно сам в атака ще бъде Карлос Тевес.

В лагера на Юнайтед положението е много по-тежко. Освен трайно контузените Валенсия, Оуен, Рууни, Гигс и Харгрийвс, под въпрос са още около 10 основни играча. Нани е с лека травма, а Бербатов, Андерсон, Майкъл Карик, Джони Еванс, Патрис Евра, Дарън Флетчър, Дарън Гибсън, Федерико Македа, Пол Скоулс и Неманя Видич са болни от грип наречен на шега “Вирусът на Карингтън”, както се казва тренировъчната база на клуба.

Трудно е да се заложи срещу отбор, който няма загуба от началото на сезона, но предпоставките да станем свидетели на първо поражение на Юнайтед са налице. Сити е гладен за този успех, има нужда от точки, за да остане в играта и да спаси мениджъра си. “Червените дяволи” са в изключително тежко положение заради контузиите и вирусите и ще трябва да се потрудят доста за трите точки. Сити изглежда лек фаворит като и равенството е добър залог.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

21 октомври Манчестър Сити - Лех Познан 3:1 (Лига Европа)
24 октомври Манчестър Сити - Арсенал 0:3 (Висша лига)
30 октомври Уулвърхемптън - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
04 ноември Лех Познан - Манчестър Сити 3:1 (Лига Европа)
07 ноември Уест Бромич - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

24 октомври Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
26 октомври Манчестър Юнайтед - Уулвърхемптън 3:2 (Карлинг Къп)
30 октомври Манчестър Юнайтед - Тотнъм 2:0 (Висша лига)
02 ноември Бурсаспор - Манчестър Юнайтед 0:3 (Шампионска лига)
06 ноември Манчестър Юнайтед - Уулвърхемптън 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед

133 мача
36 победи за Манчестър Сити
44 равенства
53 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 191:177 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 2.62
Равен - 3.25
Манчестър Юнайтед - 2.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
183