Юнайтед отново ще спечели само точка далеч от Олд Трафорд


Т. Михайлов

Юнайтед отново ще спечели само точка далеч от Олд Трафорд

Стоук Сити - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 24.10.2010
Час: 15:30
Съдия: Андре Маринър


Манчестър Юнайтед гостува на Стоук Сити в търсене на първа победа като гост. “Червените дяволи” изчерпаха лимита си от грешки и въпреки, че са единственият отбор без загуба направиха цели 5 равенства и са в сложна ситуация в битката за титлата.

С 10 точки Стоук е в средата на класирането като реализира 3 победи, равенство и 4 загуби. В последния кръг “грънчарите” регистрираха единствения си досега хикс – 1:1 срещу Уест Хем. В четирите си последни мача Стоук не е вкарал гол срещу Манчестър Юнайтед и определено ще опита да промени тази негативна тенденция, особено сега, когато 18-кратният шампион изглежда разколебан.

След като направи 2:2 срещу Уест Бромич в последния кръг на “Олд Трафорд” Манчестър Юнайтед преживя невероятна сага завършила щастливо. Уейн Рууни бе на път да си тръгне от тима, но в крайна сметка подписа нов 5-годишен договор. Някак си междувременно “червените дяволи”, предимно с резерви победиха Бурсаспор в Шампионската лига и вече са начело в група С.

Тони Пулис има някои проблеми около състава. Диън Уатхед е наказан, а той е от основните футболисти на Стоук. Заместник на халфа ще бъде избран измежду рядко играещите Салиф Диао или Глен Уилън. Острието Рикардо Фуяр е с контузия в рамото и е пдо въпрос. Ейдур Гудьонсен и Тунджай все още не са в оптимална форма, след като превъзмогнаха контузии.

Уейн Рууни остана в Юнайтед, но пък няма да играе в този мач, след като получи контузия във вторник. Виновен за нея бе Пол Скоулс, който му влезе по-остро от нормалното. В сряда срещу Бурса в атака бяха Македа и Ернандес, но сега Бербатов ще се завърне на терена редом до Чичарито.

Юнайтед е изправен пред нуждата да печели точки, защото изоставането от Челси вече е голямо, но друг е въпросът дали “червените дяволи” ще покажат стабилни изяви в защита, за да не допуснат голове. Нападението им е достатъчно резултатно и вероятно отново ще реализира. Стоук по традиция е удобен съперник за тима на Сър Алекс, но на “Британия Стейдиъм” се играе трудно. Равенството е добър залог, въпреки че правим уговорката, че гостите са фаворит за трите точки.

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

18 септември Стоук Сити - Уест Хем 1:1 (Висша лига)
21 септември Стоук Сити - Фулъм 2:0 (Карлинг Къп)
26 септември Нюкасъл - Стоук Сити 1:2 (Висша лига)
02 октомври Стоук Сити - Блекбърн 1:0 (Висша лига)
16 октомври Болтън - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

26 септември Болтън - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
29 септември Валенсия - Манчестър Юнайтед 0:1 (Шампионска лига)
02 октомври Съндърланд - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
16 октомври Манчестър Юнайтед - Уест Бромич 2:2 (Висша лига)
20 октомври Манчестър Юнайтед - Бурсаспор 1:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Манчестър Юнайтед

66 мача
17 победи за Стоук Сити
20 равенства
29 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 110:78 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 5.50
Равен - 3.75
Манчестър Юнайтед - 1.66

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171