Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще разделят точките


Т. Михайлов

Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще разделят точките

Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 19.09.2010
Час: 15:30
Съдия: Хауърд Уеб


Двата най-велики клуба в историята на английския шампионат Манчестър Юнайтед и Ливърпул се изправят един срещу друг в дербито на 5-ия кръг на “Олд Трафорд”. “Червените дяволи” са фаворит в двубоя, но Рой Ходсън знае как да измъкне нещо от “Театъра на мечтите”.

Манчестър Юнайтед вече изпусна 4 точки този сезон и то по доста нелеп начин. Това обаче стана в двете им гостувания. Първо Фулъм успя да изравни в продължението за 2:2 срещу хората на Сър Алекс, а в последния кръг Евертън навакса дори 2 гола пасив. След това за “червените дяволи” дойде разочарованието в Шампионската лига срещу Глазгоу Рейнджърс. 0:0 като домакин може да се счита за провал, макар да играха повече резерви.

Ливърпул е в по-тежко положение и въпреки, че започна с равенство срещу Арсенал и то след добра игра, след това не показа същата форма и отстъпи с класическото 0:3 от Манчестър Сити. В последния кръг пък “мърсиасайдци” не успяха да се справят с Бирмингам и изгубиха нови точки, правейки само 0:0. В четвъртък “червените” имаха и среща от Лига Европа, в която победиха румънския Стяуа с 4:1 след доста трудно първо полувреме.

Антонио Валенсия получи тежка контузия през седмицата и няма да може да играе в следващите 6 месеца. Почиката, която даде Сър Алекс на повечето си титуляри означава, че те ще са свежи за двубоя. Рио Фърдинанд вероятно ще направи дебют във Висшата лига за новия сезон. Андерсон пък е възстановен от травмата в коляното, която му пречеше да играе в последните месеци.

Рой Ходжъсън също направи доста промени за мача със Стяуа и остави основните си фигури или на пейакта или извън групата. Така звездите Стивън Джерард и Фернандо Тпрес получиха почивка. Контузени са само Фабио Аурелио и Дирк Каут. Сред титулярите ще видим отново Джо Коул, който бе наказан за червения си картон срещу Арсенал.

Манчестър Юнайтед определено е по-добрият от двата отбора, а в случая е и домакин, което дава основания да смятаме, че “червените дяволи” ще постигнат успех. Само че в момента те не са в най-добрата си форма, а и става дума за дерби, в което моментните възможности не винаги са от значение. Така домакините остават фаворит, но и равенството не е изключено.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

16 август Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 3:0 (Висша лига)
22 август Фулъм - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
28 август Манчестър Юнайтед - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
11 септември Евъртън - Манчестър Юнайтед 3:3 (Висша лига)
14 септември Манчестър Юнайтед - Рейнджърс 0:0 (Шампионска лига)

Ливърпул:

23 август Манчестър Сити - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
26 август Трабзонспор - Ливърпул 1:2 (Лига Европа)
29 август Ливърпул - УБА 1:0 (Висша лига)
12 септември Бирмингам - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
16 септември Ливърпул - Стяуа Букурещ ?-? (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Ливърпул

156 мача
58 победи за Манчестър Юнайтед
46 равенства
52 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 210:193 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.70
Равен - 3.50
Ливърпул - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186