Тотнъм - Ливърпул: Мърсисайдци ще потвърдят шампионските си амбиции


Н. Гавазов

Тотнъм - Ливърпул: Мърсисайдци ще потвърдят шампионските си амбиции

Тотнъм - Ливърпул

Стадион: "Уембли", Лондон

Дата: 15.09.2018

Час: 14:30

Съдия: Майкъл Оливър

Международната пауза приключи и феновете на клубния футбол ще могат отново да се насладят на мачовете на любимите си отбори. А само как ще бъде открит петият кръг на английската Висша лига - с дербито между Тотнъм и Ливърпул, който ще бъде и централният мач не само на кръга на Острова, но и на Стария континент. "Шпорите" ще се опитат да се върнат на победния път, а "червените" ще направят всичко възможно да докажат намеренията си по отношение на титлата в Премиършип - какво по-хубаво това да се случи на терена на отбор като Тотнъм, който има своите амбиции и един от конкурентите.

Колективът на Маурицио Почетино добре започна кампанията, с победи над Нюкасъл и Фулъм, а венецът на представянето бе в третия кръг на "Олд Трафорд", където "шпорите" записаха класически успех, изнасяйки на съперника си от Манчестър Юнайтед лекция по рационален футбол. Положителното във всичките тези двубои е това, че Хари Кейн прекъсна августовската си суша, а Лукас Моура бързо се превърна в герой за феновете на лондончани. Негативите са свързани с цялостното представяне на "шпорите" - не толкова убедителна игра срещу "свраките" и "котиджърсите" и откровено слаби действия в първото полувреме срещу "червените дяволи".

След големия успех срещу Юнайтед обаче последва изненадваща загуба при гостуването на Уотфорд, което моментално даде повод на експертите да заговорят за къса пейка на лондончани, умора в Кейн и това, че отборът не може да си поставя големи цели. Така Тотнъм остана с девет точки и заема пета позиция в класирането на Висшата лига.

За Ливърпул много се изписа от началото на сезона. Клубът подсили всички линии и според експерти отборът е основен фаворит за спечелване на титлата. Разбира се, това трябва да бъде подплатено с резултати, а до момента те са обнадеждаващи - четири победи от четири мача и първо място в класирането. При това "червените" допуснаха само един гол и той дойде след лична грешка на новия вратар Алисон, който в мача с Лестър се опита да влезе в ролята на полеви играч и бе наказан. В тези стартови срещи прави впечатление силната игра на Садио Мане, по-слабата форма на Мохамед Салах, който е в конфликт с Федерация на Египет и отличните действия на защитата и по-специално на крайните бранители в лицето на Андрю Робъртсън и Трент Александър-Арнолд.  Спечелените 12 точки няма как да радват, но те са срещу отбори като Уест Хем, Кристъл Палас, Брайтън и Лестър. При цялото ни уважение към съперниците на мърсисайдци, те в никакъв случай не могат да бъдат определени като топ тимове. Впрочем, истинският тест за Ливърпул предстои, защото на хоризонта се задават двубои с ПСЖ, Челси, Наполи и Манчестър Сити.

Уго Лорис и Деле Али няма да играят заради травми, а това са важни загуби за "шпорите". Освен тях, аут за мача заради контузии са Винсент Янсент, Хуан Фойт и Муса Сисоко. Сон се завърна от Азиатските игри, но не е ясно в какво състояние ще бъде кореецът.

Гостите са без Деян Ловрен и Алекс Окслейд-Чембърлейн които са в лазарета. Адам Лалана е под въпрос.

 

Интересни факти:

Последните шест мача между Тотнъм и Ливърпул завършиха с по една победа между двата тима и 4 равенства.

Ако утре видим три гола в срещата, тогава този сблъсък ще стане най-резултатният в историята на Висшата лига. Към момента Арсенал и Евертън са начело в класацията, със 151 отбелязани гола помежду си.

Мохамед Салах вкара всичките три гола срещу Тотнъм през миналия сезон.

Хари Кейн взе участие в 7 гола срещу Ливърпул в последните седем мача между двата тима.

 

Мачът няма да е лесен за утрешните съперници, а всякакви прогнози крият значителен риск от провал. Това от друга страна пък дава възможност на рисковите играчи да потърсят високи печалби с една или друга игра. Като цяло обаче можем да заложим на резултатен сблъсък, защото и двата отбора изповядват атакуващ футбол. Напълно разумно изглежда залог от "над 2.5 гола".

Що се отнася до победителя, тук може да се случи абсолютно всичко - Тотнъм отново да победи по-силен отбор или Ливърпул, който се намира в добра форма, да потвърди шампионските си намерения. А не е изключено да видим и резултатно равенство.

Нашата препоръка обаче е да рискуваме и да заложим на победа за гостите. Една от причините са кадровите проблеми в състава на домакините, а другата е увереността на гостите в собствените сили.

Прогноза: Тотнъм - Ливърпул 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
618