Кардиф – Арсенал: Минимален успех за лондончани


Н. Гавазов

Кардиф – Арсенал: Минимален успех за лондончани

Кардиф – Арсенал
Стадион: "Кардиф Сити Стейдиъм“
Дата: 02.09.2018
Час: 15:30
Съдия: Антъни Тейлър

Неделната програма от 4-я кръг на Висшата лига ни предоставя среща между новака Кардиф и изпитващият все още трудности с новия мениджър Арсенал. Домакините не започват съвсем убедително кампанията след две равенства в първите 3 мача и отпадането преди няколко дни от турнира за Купата на лигата. "Артилеристите“ пък вече постигнаха първата си победа за сезона под ръководството на Унай Емери, когато надделяха с 3:1 на свой терен в лондонски сблъсък с Уест Хем, но този успех не беше постигнат съвсем лесно.

Проблемът пред Кардиф на този етап е нападението и в момента домакините са единственият отбор в първенството без отбелязан гол. Уелският тим все пак откри головата си сметка в кампанията преди няколко дни при поражението от Норич за Купата на лигата, макар че част от ключовите футболисти не взеха участие в двубоя. Аарън Гунарсон и Натаниъл Мендес-Лейнг са извън сметките на Нийл Уорнък, а голямата липса ще е контузения Хойлет.

При Арсенал тревогите са коренно различни от тези на предстоящия съперник и са свързани със защитата, която допусна 6 попадения през първите 3 кръга. Трудно обаче ще видим промяна в дефанзивната постройка на тима, тъй като продължават да се възстановяват Сеад Колашинац, Кошчелни, Мейтланд-Найлс и Карл Дженкисън. В предни позици Месут Йозил е под въпрос и може би на негово място ще видим отново Рамзи, а изглежда Емери няма да се реши да пусне Обамеянг и Лаказет заедно.

Отбор с безплодни засега голмайстори излиза срещу състав с колеблива отбрана и ще е интересно да видим какво ще се получи от този сблъсък. Разбира се, Кардиф досега нямаха сериозен тест пред себе си, а Арсенал е много по-класен, така че прогнозираме лондончани да си тръгнат с 3-те точки.

Прогноза: Кардиф – Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
668