Арсенал – Уест Хем: Първи 3 точки за Емери


Н. Гавазов

Арсенал – Уест Хем: Първи 3 точки за Емери

Арсенал – Уест Хем

Стадион: "Емирейтс“

Дата: 25.08.2018

Час: 17:00

Съдия: Греъм Скот

 

И през този уикенд английската Висша лига ни предоставя възможност да наблюдаваме лондонско дерби, а участниците в него ще са съставите на Арсенал и Уест Хем. "Артилеристите“ не започнаха никак добре кампанията под ръководството на новия мениджър Унай Емери, след като допуснаха две поражения в дербитата с Манчестър Сити и Челси. "Чуковете“ също разочароваха привържениците си със загуби от Ливърпул и Борнемут, но докато провалът при гостуването на "Анфийлд“ беше до известна степен очакван – то да отстъпиш с 1:2 на свой терен от "черешките“ се счита за неприемлив резултат.

При Арсенал няма нови контузени играчи и извън сметките са отново Колашинац, Кошчелни, Мейтланд-Найлс и Карл Дженкисън. Промени в защитата едва ли ще видим, макар че няма да е нелогично колебливият Белерин да отстъпи титулярното си място за сметка на опитния Лихтщайнер. Завързана е ситуацията в центъра на терена, където засега младия Гендузи се представя впечатляващо и по-скоро Гранит Джака ще трябва да се бори с Лукас Торейра за позиция в полузащитата.

Уест Хем по подобие на "артилеристите“ също са с нов наставник в лицето на Мануел Пелегрини, а за съжаление на гостите и в този случай новите идеи на треньора не дават положителен резултат. Тежката програма също не е благосклонна, тъй като до 7-я кръг включително "чуковете“ ще трябва да се изправят още с Челси, Манчестър Юнайтед и при визита на Евертън. Уинстън Рийд, Ланзини и Анди Керъл все още не са възстановени, докато за Марк Ноубъл има малък шанс да бъде готов за игра. Любопитна ще е ситуацията с бившият талант на домакините Джак Уилшър, който ще се завърне на "Емирейтс“ и по всяка вероятност ще стартира сред 11-те.

Лондонските дербита винаги са били интересни и носещи допълнителен заряд, но в този случай сблъсъкът има огромно значение и за самочувствието на двамата мениджъри, които ще се опитат с всички сили да вземат нужното. За Емери и Арсенал това естествено ще бъде единсвено и само победата, докато Пелегрини би бил доволен и от точката, така че можем с голяма точност да предвидим с каква тактическа нагласа ще започнат съперниците.

Прогноза: Арсенал – Уест Хем 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1525