Ще успее ли Арсенал да запази трето място?


.

Ще успее ли Арсенал да запази трето място?

Арсенал - Фулъм
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 09.05.2010
Час: 18:00
Съдия: Майк Джоунс


В двубой от последния 38-и кръг на английската Висша лига Арсенал за последен път за сезона приема на "Емирейтс" тима на Фулъм. Тима на Арсен Венгер в момента се намира на 3-та позиция в класирането, но може да бъде задминат от Тотнъм, който в момента е четвърти с 70 точки, на 2 точки зад лондончани. Сезона започна добре за Арсенал, като почти през цялото време те имаха дори шансове да финишират с шампионската титла. Но в последните няколко срещи от Премиершип те показаха незадоволителна игра, като в последните 10 миути на двубоите си позволяваха на противниците си да обръщат изхода от срещата. Заради това в момена тима от Лондон дори моче да се раздели с третата позиция, която ще ги класира директно в груповата фаза на Шампионската лига. През тази седмица те записаха изненадваща загуба, след като Блекбърн успяха да обърнат резултата и да си тръгнат с три точки у дома.

Левият защитник на Арсенал Гаел Клиши може да бъде на разположение на Венгер за срещата с Фулъм. Френският национал се завърна след болки в глезена, докато Робин ван Перси и Андрей Аршавин мога да започнат двубоя като титуляри, но Томас Роситцки, Александър Сонг и Никлас Бендтнер за все още далеч от завръщане в игра за лондончани. Капитанът Сеск Фабрегас, Уилям Гала, Томас Вермаелен, Денилсон, стражът Мануел Алмуния и Арън Рамзи няма да могат да играят в последната среща на тима за сезона поради контузии.

Съперниците им Фулъм в момента се намират на 12-та позиция в класирането с актив от 46 точки. Досега през сезона те регистираха общо 12 победи, 10 равенства и 15 загуби. Въпреки сегашната позиция на тима в таблица, която няма да им даде право да участва в европейските клубни турнири, Фулъм са готови за запишат името си със златни букви в историята на европейския футбол. Те имаш прекрасния шанс за спечелят Лига Европа, като на финала ще трябва да се изправят срещу Атлетико Мадрид, които успяха да отстранят от надпреварата Ливърпул. През седмицата Фулъм загуби домакинстовото си от Стоук, които се наложиха минимално с 1:0 над противниците си.

Отсъстващи за Фулъм ще бъдат Боби Замора и Деймиън Дъф. Замора все още се възстановява от контузията си в ахилеса, докато Дъф получава лечение в кислородна камера, заради контузията, която получи срещу Хамбургер. Мениджърът Рой Ходжсън се надява дватата да се възстановят за финала за Лига Европа срещу Атлетико.

Според мен, върпреки напрежението, което им налага Тотнъм, Арсенал ще се задоволят с една резонна победа от рода на 2:0.

Прогноза: Арсенал - Фулъм 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

06 април Барселона - Арсенал 4:1 (Шампионска лига)
14 април Тотнъм - Арсенал 2:1 (Висша лига)
18 април Уигън - Арсенал 3:2 (Висша лига)
24 април Арсенал - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
03 май Блекбърн - Арсенал 2:1 (Висша лига)

Фулъм:

22 април Хамбургер - Фулъм 0:0 (Лига Европа)
25 април Евъртън - Фулъм 2:1 (Висша лига)
29 април Фулъм - Хамбургер 2:1 (Лига Европа)
02 май Фулъм - Уест Хем 3:2 (Висша лига)
05 май Фулъм - Стоук Сити 0:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Фулъм

41 мача
28 победи за Арсенал
7 равенства
6 победи за Фулъм
Голова Разлика: 89:44 за Арсенал

През този сезон:

26 септември 2009 Фулъм - Арсенал 0:1 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.20
Равен - 7.00
Фулъм - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
120