Милионите на Сити ще стигнат за 4-то място


.

Милионите на Сити ще стигнат за 4-то място

Манчестър Сити - Тотнъм
Стадион: "Ийстленд", Манчестър
Дата: 05.05.2010, Час: 22:00
Съдия: Стив Бенет


Страхотна битка очаква феновете на английския футбол. На “Ийстлендс” в пряк спор един срещу друг ще се изправят Манчестър Сити и Тотнъм Хотспър. Един от двата хита на сезона ще трябва да отстъпи и да играе в Лига Европа, другият ще сбъдне мечтата си. 

Манчестър Сити за момента е в по-неизгодната позиция, тъй като е на пето място на точка от съперника си, но за сметка на това “гражданите” са домакин в този решителен сблъсък, а и при успех ще могат да си позволят и равенство в последния кръг, тъй като са с малко по-добра голова разлика. През уикенда момчетата на Роберто Манчини победиха с 3:1 друг пряк конкурент за заветната четворка – Астън Вила.

Какви ще са ползите от това да видим Сити в Шампионската лига? Най-вече в това, че тимът ще направи още по-зашеметяваща селекция и вероятно ще се бори за титлата през следващия сезон. Възможно е да се повтори сценарият “Челси на Абрамович”. Конкуренцията на Острова ще стане още по-свирепа. 

С далеч по-малко средства, но със страхотен мениджър в лицето на Хари Реднап Тотнъм е изключително близо до постигането на отдавнашната си цел. В последните години на два пъти “шпорите” завършваха 5-ти и бяха големият губещ в края на сезона. Причината беше, че не издържаха в последните кръгове. Този път стана съвсем различно. “Шпорите” отупаха подред Челси и Арсенал, след което отстъпиха на “Олд Трафорд” от Юнайтед, но пък през уикенда се върнаха към победите с рутинен успех над Болтън. Тази победа дойде точно на време и показа, че Тотнъм има характер на голям отбор, който може да печели, когато се налага.

Каква би била позлата да видим Тотнъм в ШЛ? Най-вече ще се покаже, че не всичко е пари и понякога усилената работа и високият дух се оказват по-важни. Тимове като Астън Вила, Евертън и дори Съндърланд ще се вдъхновят и догодина ще ни очаква още по-интересен спор за Топ 4. 

Последните новини около двата лагера показват, че контузени не липсват. Срещаат за Ман Сити ще пропусне една от най-важните фигури – вратарят Шей Гивън. Джулиън Лескот, Мартин Петров и Стивън Айланд са аут до края на сезона. Завръща се обаче Гарет Бари, който пропусна мача с Вила.

Хари Реднап също има проблем с вратарския пост, тъй като Аурелио Гомеш е под въпрос. Същото е положението и с Ледли Кинг. С контузии са още Нико Кранчар, Ведран Чорлука, Джонатан Уудгейт и Карло Кудичини.  Проблеми в защитата очевидно не липсват, а тя ще бъде най-важното звено в сряда.

Предстои един от тези английски мачове, които са абсолютно непредвидими. Очакванията са Тотнъм да играе по-внимателно, тъй като за тимът на първо време е важно да не загуби. В последният кръг “шпорите” гостуват на изпадналия Бърнли и едва ли ще имат проблем. Манчестър Сити трябва да поеме инициативата в мача, но друг е въпросът дали играчите ще издържат на напрежението породено от големите очаквания. Ако Сити вече е станал голям отбор трябва да спечели този мач.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

03 април Бърнли - Манчестър Сити 1:6 (Висша лига)
11 април Манчестър Сити - Бирмингам 5:1 (Висша лига)
17 април Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
24 април Арсенал - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
01 май Манчестър Сити - Астън Вила 3:1 (Висша лига)

Тотнъм:

11 април Тотнъм - Портсмут 0:2 сл. прод. (ФА Къп)
14 април Тотнъм - Арсенал (Висша лига)
17 април Тотнъм - Челси 2:1 (Висша лига)
24 април Манчестър Юнайтед - Тотнъм 3:1 (Висша лига)
01 май Тотнъм - Болтън 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Тотнъм

118 мача
42 победи за Манчестър Сити
29 равенства
47 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 171:164 за Манчестър Сити

През този сезон:

16 декември 2009 Тотнъм - Манчестър Сити 3:0 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 2.00
Равен - 3.40
Тотнъм - 3.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163