Уест Хем – Тотнъм: Шпорите са длъжни да победят


FUTBOL-TV

Уест Хем – Тотнъм: Шпорите са длъжни да победят

Уест Хем - Арсенал
Стадион: "Лондън Стейдиъм"
Дата: 05.05.2017
Час: 22:00


С изключително важно лондонско дерби между Уест Хем и Тотнъм ще се открие настоящия 36-ти кръг на Висшата лига. Домакините се стабилизираха в последните си 4 срещи от първенството, което почти сигурно ще им осигури оставане в елита и през следващата кампания, докато гостите продължават битката за титлата и нямат право на нищо друго освен победата.

"Чуковете" задържаха 4 кръга без поражение и само в един от мачовете допуснаха попадения в своята врата, но пък и триумфите се ограничават до само едно домакинство на Суонзи. Именно разликата от 7 точки до "лебедите" дават спокойствие на привържениците, че техните любимци няма да се смъкнат в Чемпиъншип. Диафра Сако, Анхело Огбонна, Педри Обиянг и Микаил Анотнио най-вероятно до края на сезона няма да ги видим повече в игра за Уест Хем, а Анди Керъл и Масуаку ще се наложи да минат през късен фитнес тест, който да покаже дали ще бъдат във форма за дербито. Тези проблеми с нападателите почти сигурно ще позволят отново на Джонатан Калери да започне титуляр в атаката на домакините заедно с Андре Аю.

Мачът в петък вечер ще е 4-ти пореден лондонски сблъсък за Тотнъм, който веднъж беше победен от Челси, но пък триумфира над Кристъл Палас и Арсенал. Поражението за "шпорите" обаче дойде във ФА Къп, докато във Висшата лига нещата са много по-добри със серия от 9 поредни успеха, а в предишните 4 двубоя гостите дори не допуснаха гол. Лондончани до края на сезона имат тежко противопоставяне на Манчестър Юнайтед, както и две визити на Лестър и Хъл, които показват не особено лесна програма. В лазарета все още се намират Ерик Ламела, Хари Уинкс и Дани Роуз, а любопитното е дали Кайл Уокър ще бъде отново оставен на пейката за сметка на Кийрън Трипиър.

Славен Билич заяви преди дербито, че неговият отбор ще се опита да задържи поне ремито в дербито, докато Почетино естествено ще преследва пълният комплект от точки, което подсказва как ще протече двубоя. Уест Хем в последно време не играе добре с този съперник с едва 4 победи в предишните 19 срещи, но пък последният домакински сблъсък завърши с минимален успех за "чуковете". Тотнъм изглежда в страхотна форма и с проблемите при противника триумфът на "шпорите" не изглежда толкова труден, но в лондонските мачове не са рядкост изненадите, така че има лека доза непредсказуемост.

Прогноза: Уест Хем - Тотнъм 0:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
257