Саутхемптън – Хъл: Светците с труден успех


FUTBOL-TV

Саутхемптън – Хъл: Светците с труден успех

Саутхемптън - Хъл Сити
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 29.04.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн


Борещият се за своето оцеляване Хъл има пред себе си тежко гостуване на "Сейнт Мери" срещу Саутхемптън в 35-я кръг на Висшата лига. "Светците" до известна степен вече няма за какво да играят усилено, макар че не показват с представянето си спад в отношението към мачовете и очевидно желаят финиширане в първата половина.

Домакините трябваше да изиграят отложена среща с Челси за първенството във вторник вечер, която завърши с 4:2 в полза на "сините" и втора поредна загуба за водения от Клод Пюел тим. Въпреки това, Саутхемптън запази 9-то си място с актив, колкото 10-я Уотфорд, но и един кръг по-малко изигран. Уест Бромич пък е само на 4 точки пред "светците", което дори им позволява да гонят Топ 8, но със съперници до края като Ливърпул, Арсенал и Манчестър Юнайтед това трудно може да се случи. Алекс Маккарти и Върджин ван Дайк остават още известно време извън игра, а Мат Таргет и Чарли Остин вече започнаха тренировки, но може би е твърде рано да участват в мач от високо ниво. Сам Макуин се очаква да бъде възстановен и да бъде включен в групата за двубоя, докато състоянието на Софиан Буфал е под въпрос след срещата с Челси във вторник.

Хъл взе максимума в миналия кръг от Уотфорд, което беше 4-ти пореден домакински успех, който обаче не позволи увеличаване на дистанцията от зоната на изпадащите и Суонзи продължава да е с 2 точки по-малко. "Тигрите" може и да записват добри резултати на свой терен, но във визитите са твърде беззъби след 14 загуби от 15 гостувания насам. Марко Силва няма да разчита на Одубайо, Омар Елабделауи, Уил Кийн, Райън Мейсън и Дейвид Мейлър, а Ленихан и Грег Луер са сериозно под въпрос. Добрата новина е завръщането на Ниасе на върха на атаката, който ще бъде подпомаган вероятно от Гросицки, Евандро и Маркович.

Саутхемптън е традиционно неудобен съперник, особено на "Сейнт Мери", докато Хъл е на другия полюс в гостуванията, така че можем да очакваме много повече в игрови и организационен план от домакините. Разбира се, за "тигрите" сезонът продължава да върви с пълна сила и всяка една точка ще е успех в битката за оцеляването, а евентуално реми ще се счита за достатъчно от треньорския щаб. "Светците" обаче имат тежка програма до края на кампания и ако не искат да се смъкнат от Топ 10 ще трябва да вземат максимума от подобна среща.

Прогноза: Саутхемптън - Хъл 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173