Кристъл Палас - Бърнли: Гостите отново няма да триумфират на чужд терен


FUTBOL-TV

Кристъл Палас - Бърнли: Гостите отново няма да триумфират на чужд терен

Кристъл Палас - Бърнли
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 29.04.2017г.
Час: 19:30
Съдия: Боби Мадли


Възходящят през последните 2 месеца Кристъл Палас ще се изправи този уикенд срещу все още участващият в битката за оцеляването Бърнли. Лондончани показаха изцял променен футбол, който ги измъкна от зоната на изпадащите, докато новаците са на другия полюс и след серия от лоши резултати в самия край на кампанията има да се притесняват за елитния си статут.

"Орлите" не успяха да задържат поне ремито в лондонското дерби с Тотнъм преди дни, но привърженциите все пак могат да бъдат доволни от характера на любимците си. Кристъл Палас спечели 6 пъти в предишните 9 кръга, а 3 от победите дойдоха срещу грандовете Челси, Арсенал и Ливърпул, което е твърде впечатляващо за тим от долната половина на таблицата. На лондончани са им нужни още само 2 точки за заветните 40 и какво по-хубаво от това да се осигурят пред своя публика, макар че дори и равенството ще е една важна стъпка към постигането на тази цел. Конър Уикам, Скот Дан, Джеймс Томпкинс и Мамаду Сако ще се наложи да гледат двубоя от трибуните, заради травми, а е възможно същото да се случи и с Лоик Реми и Папе Суаре.

Бърнли стигна само веднъж до победата в предишните 11 мача за първенството, а в последните 6 успя да отбележи едва 2 попадения. Това приближи новаците на 5 точки от зоната на изпадащите, но трябва да отбележим, че програмата им не е толкова трудна и могат при пълна концентрация да избегнат завръщането в Чемпиъншип. Другото негативно за Бърнли е, че все още няма победа във визити и само при 4 случая стигна до равенство, а в 3 от тези мачове съперници бяха отбори позиционирани по-назад. За гостите аут със сигурност са единствено Дийн Марни и Джоуи Бартън, но пък сериозно под въпрос са Кевин Лонг, Скот Арфийлд, Бен Мий и Сам Воукс.

Кристъл Палас ще излезе на терена в ролята на фаворит в преследване на максимума срещу съперник, който е далеч от впечатляващото навън. Логично можем да очакваме лондончани с по-атакуващ стил и здраво бранещи поне точката новаци, но евентуално реми трудно може да бъде постигнато.

Прогноза: Кристъл Палас - Бърнли 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142