Ще успее ли Евертън да си осигури място в Лига Европа?


.

Ще успее ли Евертън да си осигури място в Лига Европа?

В поредна среща от 37-ят кръг на английската Висша лига Стоук Сити приема на "Британия Стейдиъм" тима на Евертън. В момента грънчарите се намират на 13-та позиция в класирането с актив от 43 точки. Досега през сезона момчетата на Тони Пулис записаха общо 10 победи, 13 равенства и 12 загуби. През миналият уикенд Стоук бяха разгромени при гостуването им на Челси на "Стамфорд Бридж". Така сините успяха да подобрят головата си разлика и отново зае лидерската позиция в Англия.

Нападателят на домакините Мамади Сидибе се завръща в състава след прекарана контузия. Той пропусне последните два мача на тима, но мениджърът Тони Пулис се надява да разчита днес на него и да подобри атаката на тима, която в последните три срещи е отбелязала само един гол. Вратарят Томас Сьоренсен ще пропусне оставащите две срещи на тима до края на сезона, след като получи травма по време на сблъсъка с Челси, което означава, че Асмир Брегович ще направи своя дебют за тима, след като беше привлечен през януари от Портсмут.

Карамелите се намират на 8-та позиция във временното класиране с актив от 57 точки, като все още има шанс да се пребори за седмата позиция, която ще им осигури участие в турнира Лига Европа. Седмото място ще дава правото на участие в турнира на този, който спечели ФА Къп, а претендентите за трофея са Портсмут и Челси. Помпи дори и да спечелят на финала срещу сините на тях няма да бъде даден лиценз за участие, тъй като тима в момента се намира в администрация поради големите дългове. Челси ако спечели купата ще отстъпи мястото за Лига Европа, тъй като със сигурност ще участва през Шампионската лига през следващия сезон.

Халфовете на Евертън Джак Родуел и Лиън Осман може ми ще вземат участие в срещата. Двамата пропуснаха последните два двубоя на карамелите. Родуел страдаше от разстежение, а Осман се оплакваше от болки в коляното. Мениджърът Дейвид Мойс спдоели, че в състава нямат други проблеми с контузени играчи, освен с тези които ще пропуснат останалите срещи до края на сезона - Джон Хейтинга, Маруан Фелани и Дан Голсинг.

Мисля, че домакините все още ще са под стрес от трагичното поражение от Челси през миналия уикенд и няма да може да се противопоставят на борещия се за Лига Европа тим на Евертън.

Прогноза: Стоук Сити - Евертън 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
31