Ще успеят ли вълците да останат в елита?


.

Ще успеят ли вълците да останат в елита?

В събота от 17:00 часа българско време последният в класирането Портсмут се изправя на "Фратън Парк" срещу борещият се за оставане Уувърхемптън. Както вече споменах Помпи се намират на последната позиция в таблицата и вече мислят за бъдещето си в Чемпиъншип. Повечето фенове на английският футбол смятам, че Порстмут нямат място в елита. Според мен обаче тима показва много добър футбол просто проблеми извън терена влошиха състоянието на клуба. Помпи можеха да се проборят за оставането си в елита, но им бяха отнети 9 точки, тъй като тима попадна в администрация поради големите дългове на собствениците на клуба, които се променяха няколко пъти през сезона. Изглежда, че играчите обичат клуба и играят като за последно в него. Единственото, което ги крепи е надеждата за по-добро бъдеще. Те могат да запомнят участието си в елита на Англия, като спечелят Купата на Футболната асоциация на Англия, след като на финала ще срещнат отбора на Челси.

Мениджърът на Портсмут няма да може да разчита на Надир Белхадж и Джейми О'Хара. Първият е аут до края на сезона поради контузия в глезена, докато О'Хара се бори с травмата в гърби и се надявама да може да играе срещу Челси на 15 май. Хасан Йебда и Папа Боуба Диоп са под съмнение за двубоя с вълците поради контузии в колената. Звездите на академията на Помпи - Лени Соа, Джоел Уард и Мат Ричи могат да бъдат включени в групата за мача.

Уувърхемптън пък в момента се намират на 15-та позиция с актив от 35 точки и ако днес спечелят двубоя си те със сигурност ще останат в елита и през следващия сезон. Досега през кампанията те инкасираха общо 8 победи, 11 равенства и 17 загуби. През миналият уикенд вълците завършиха наравно 1:1 у дома срещу гостуващия Блекбърн.

Халфът на гостите Бия, който дойде под наем от френският Шарлероа ще изиграе пръвия си мач във Висшата лига на Англия срещу Порстмут. Муджанджи ще замени Стивън Уард, който страда от контузия в коляното, докато Мат Джарвис все още е под съмнение. Радостното е, че вълците ще могат да разчитата на капитанът си Карл Хенри, който изтърпя наказанието си от 3 срещи.

Порстмут ще изиграят последният си домакински мач във Висша лига и смятам, че ще искат да се разделят с победа от елита.

Прогноза: Портсмут - Уувърхемптън 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
49