Кой ще се пребори за четвъртото място - Сити или Вила?


.

Кой ще се пребори за четвъртото място - Сити или Вила?

Манчестър Сити - Астън Вила
Стадион: "Ийстлендс", Манчестър
Дата: 01.05.2010
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг


Манчестър Сити приема тима на Астън Вила в двубой от 37-ят кръг на английската Висша лига. Срещата се оказва много важна и за два отбора, които се борят за последното място от голямата четворка, което ще им осигури участие в най-големия европейски клубен турнир - Шампионската лига. Сити в момента се намират на 6-та позиция във временното класиране с 63 инкасирани точки, и само на 1 зад 4-ят Тотнъм. Досега през сезона водени от Роберто Манчини те регистрираха общо 17 победи, 12 равенства и 6 загуби. В последните два кръга от Премиершип гражданите усложниха шансовете си за класиране в четворката, след като първо загубиха у дома с минималното 1:0 от гостуващия Манчестър Юнайтед. Тогава червените дяволи победиха благодарение на гол на Пол Скоулс в добавеното време на срещата. В последният кръг Сити записа нулево реми при гостуването им на "Емирейтс Стейдъим". През седмицата се появиха спекулации за евентуално напуска на Тевес от тима, за което Манчини обяви, че ако той не се чувства добре в Сити е свободен да търси щастието си на друго място. "Искам да работя само с футболисти, които са щастливи от това, че носят фланелката на Сити. Който не е доволен, да си ходи. Да, това важи и за Карлос Тевес, и за Емануел Адебайор, за всички", отговаря Манчини на въпрос, свързан с бъдещето на Тевес при "небесносините," коментира мениджърът.

Роберто Манчини ще трябва да реши на кой да заложи в тази среща между Мартон Фулъм и Гунар Нийлсен. След контузията на Шей Гивън срещу Арсенал миналия уикенд, Манчини ще трябва да избира между унгарският страж, който дойде под наем от Съндърланд или на национала на Фарьорските о-ви. Емануел Адебайор и бившата звезда на Вила Гарет Бари са под съмнение за двубоя.

Техните съперници за четвъртото място - Астън Вила заемат 5-та позиция във временното класиране с актив от 64 точки, с равен брой с Тотнъм. Досега през кампанията тима на Мартин О'Нийл записаха общо 17 победи, 13 равенства и 6 загуби. През последните три кръга от шампионата Астън Вила показаха добра игра и успяха да победят Портсмут, Хъл Сити и Бирмингам. Скоро се появи информация, че Вила планира да вземе Мартин Петров от Сити, след като Мартин ще бъде свободен агент след края на сезона. Ако Мартин премине във Вила, ще заиграе със Стилян Петров.

Според О'Нийл Вила имат "няколко проблеми" преди този двубой, но беше така любезен да не даде подробности. Централният защитник Ричард Дън е под съмнение за пътуването на тима за Манчестър.

Смятам, че двата претендента за мястото в Шампионската лига няма да могат да излъчат победител помежду си и според мен ще завършат наравно.

Прогноза: Манчестър Сити - Астън Вила 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

29 март Манчестър Сити - Уигън 3:0 (Висша лига)
03 април Бърнли - Манчестър Сити 1:6 (Висша лига)
11 април Манчестър Сити - Бирмингам 5:1 (Висша лига)
17 април Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
24 април Арсенал - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)

Астън Вила:

10 април Астън Вила - Челси 0:3 (ФА Къп)
14 април Астън Вила - Евъртън 2:2 (Висша лига)
18 април Портсмут - Астън Вила 1:2 (Висша лига)
21 април Хъл Сити - Астън Вила 0:2 (Висша лига)
25 април Астън Вила - Бирмингам 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Астън Вила

141 мача
54 победи за Манчестър Сити
38 равенства
49 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 216:212 за Манчестър Сити

През този сезон:

05 октомври 2009 Астън Вила - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.83
Равен - 3.60
Астън Вила - 4.33

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
253