Бирмингам се изправя срещу вече изпадналият Бърнли


.

Бирмингам се изправя срещу вече изпадналият Бърнли

В първа среща от 37-ят кръг на английската Висша лига Бирмингам приема на "Сейнт Андрюс" тима на Бърнли. Домакините в момента се намират на 9-та позиция в класирането с 47 точки и по всичко личи, че въпреки добрите резултати, които показа отбора през сезона, те няма да може да си осигурят място в турнира Лига Европа. Досега през кампанията бирмингамци регистрираха общо 12 победи, 11 равенства и 13 загуби. Преди седмица Вила спечели градското дерби побеждавайки Бирмингам с 1:0 на стадион "Вила Парк". Вила имаха победи в последните пет мача между двата тима, докато Сити нямаха успех в последните си седем срещи.

Алекс МкЛийш няма да може да разчита на наказания капитан на тима - Стивън Кар. Стюърт Парнаби, който беше преследван от контузии през този сезон, вероятно ще замени десният защитник. Скот Дан отвото ще бъде аут заради болки в прасеца, а Лиам Риджуел вероятно ще играе отляво на защитата на Бирмингам.

Техните съперници Бърнли вече премириха със съдбата си, че ще трябват да играят в Чемпиъншип през следващия сезон. Тима няма теоретичен шанс да остане в елита на Англия, след като в момента е 19-ти с 27 точки, а Уест Хем, които са вън от опасната зона са с 34 точки. В последният изигран мач на тима от първенството те загубиха като домакините с 4:0 от гостуващия Ливърпул. Домакините започнаха добре първата част, но с течение на времето червените взеха инициативата в срещата и успяха да се наложат над винено-червените. През тази седмица Койл разгневи феновете на "виненочервените", след като напусна клуба през януари и застана начело на местния враг Болтън. "Когато поех Болтън не бе сигурно, че тимът щеше да остане във Висшата лига. Аз обаче бях сигурен в това и ние го постигнахме. Дойдох в Болтън с куража, че не ме е страх да вземам трудни решения и затова се справих толкова добре. Бях ли тъжен от изпадането на Бърнли? Абсолютно. Пребиваването ми там бе специален период от кариерата ми. Когато напуснах все още вярвах, че Бърнли може да остане във Висшата лига. Много неща се казаха, след като си заминах. Аз обаче тактично запазих мълчание. Винаги когато съм бил начело на Бърнли съм давал всичко от себе си - както го правя и в Болтън в момента," сподели Койл.

Халфът на гостите Крис МкКан ще се завърне в състава, след като се излекува от тежка контузия в коляното. Смяташе се, че той ще пропусне остъка от сезона, но въпреки това той успя да се възстанови и изигра 45 минути за резервния тим във четвъртък. Мениджърът Брайън Лоус ще следи до последно състоянието на МкКан. Лошото за Бърнли е, че те няма да могат да разчитат на Кларк Карсли, който страда от травма в глезена.

Мисля, че Бърнли вече са се премирили със съдбата си на отпаднали от елита и най-вероятно няма да могат да се противопоставят на Бирмингам.

Прогноза: Бирмингам - Бърнли 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
33