Кристъл Палас – Арсенал: Алърдайс ще затрудни Венгер


FUTBOL-TV

Кристъл Палас – Арсенал: Алърдайс ще затрудни Венгер

Кристъл Палас - Арсенал
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 10.04.2017г.
Час: 22:00
Съдия: Майкъл Оливър


Интересна и любопитна среща ще закрие в понеделник 32-я кръг на Висшата лига. Градските съперници Кристъл Палас и Арсенал ще се изправят един срещу друг с твърдото намерение да зарадват привържениците си с положителен резултат в лондонско дерби.

"Орлите" вече надделяха в подобен сблъсък преди една седмица, когато лидера Челси беше изненадан на своя "Стамфорд Бридж" с 1:2. Това беше 4-ти пореден успех за домакините в първенството, но веднага след това добрата серия беше прекъсната със загуба от коравия Саутхемптън на "Сейнт Мери". Въпреки подобрението в представянето си, Кристъл Палас продължава борбата за оцеляването със само 3 точки повече от 18-я Суонзи, но и с два мача по-малко. Пред Сам Алърдайс обаче предстои тежък кръг, след като цели 11 играчи са с травми и за сигурни аут се считат Джонатан Бентеке, Конър Уикам, Стив Манданда, Джеймс Томпкинс, Скот Дан, Кабай, Патрик ван Аанхолт и Папе Суаре. С по-леки контузии или близо до възстановяване са Лоик Реми, Джеймс Макартър и Фрейзър Кембъл, така че може да видим някой от тях в групата за мача.

Арсенал в средата на седмицата имаше да проведе лондонско дерби с Уест Хем и не се затрудни особено при категоричното 3:0. Това беше едва втори успех за "артилеристите" в последните 7 кръга, но остави шансовете на отбора за Топ 4 живи. Английският гранд дели петото място с Манчестър Юнайтед, а Манчестър Сити е на 4-та позиция със седем точки преднина, но и с изиграни два мача повече, така че все още нищо не е решено. Гостите са без Касорла, Лукаш Перес и Петър Чех, а Оспина и Кошчелни са с малки шансове да бъдат вдигнати за двубоя. Кризата с вратарите ще позволи на Емилиано Мартинес още веднъж да започне титуляр и да покаже, че има място в клуба. Коклен би трябвало вече да може да играе и се очаква да застане в центъра на полузащитта заедно с Гранит Джака.

Интересен двубой не само, заради лондонското съперничество, но и заради двамата мениджъри - Сам Алърдайс никога не е изпадал от Висшата лига, а в момента неговият отбор е в близост до опасната зона, докато Арсен Венгер винаги е завършвал в Топ 4, макар че през този сезон осъществяването на тази задача може и е поставено под въпрос. Арсенал традиционно играе успешно срещу Кристъл Палас и от 33 срещи с този съперник е загубил само две от тях, а в 7 от последните 8 мача е излизал победител. Опитният наставник на домакините знае много добре как да спре по-именития и класен противник, но с толкова много кадрови проблеми дори точката ще е трудно да бъде постигната.

Прогноза: Кристъл Палас - Арсенал 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Кристъл Палас:

25 февруари Кристъл Палас - Мидълзбро 1:0 (Висша лига)
04 март Уест Бромич - Кристъл Палас 0:2 (Висша лига)
18 март Кристъл Палас - Уотфорд 1:0 (Висша лига)
01 април Челси - Кристъл Палас 1:2 (Висша лига)
05 април Саутхемптън - Кристъл Палас 3:1 (Висша лига)

Арсенал:

07 март Арсенал - Байерн Мюнхен 1:5 (Шампионска лига)
11 март Арсенал - Линкълн Сити 5:0 (ФА Къп)
18 март Уест Бромич - Арсенал 3:1 (Висша лига)
02 април Арсенал - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
05 април Арсенал - Уест Хем 3:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Кристъл Палас - Арсенал

40 срещи
3 победи за Кристъл Палас
11 равенства
26 победи за Арсенал
Голова Разлика: 84:30 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
222