Мидълзбро – Бърнли: Боро няма право на грешка


FUTBOL-TV

Мидълзбро – Бърнли: Боро няма право на грешка

Мидълзбро - Бърнли
Стадион: "Ривърсайд", Мидълзбро
Дата: 08.04.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън


Предпоследният Мидълзбро приема Бърнли в 32-я кръг на Висшата лига в последен шанс за запазване на надеждите за оцеляване. Домакините все повече и повече се доближават до Чемпиъншип след трагичното си представяне в последните 3 месеца, докато гостите засега не са намесени директно в битката за оставане в елита и държат спокойна дистанция от опасната зона.

Боро беше надвит в сряда вечер с 2:1 от друг конкурент за оцеляването Хъл, което беше 13-ти пореден мач за първенството без победа. Така разликата до спасението се увеличи на 7 точки, а програмата до края на сезона не е особено благосклонна за новака, който има да играе с Арсенал, Манчестър Сити, Челси и Ливърпул. Фабио, Калъм Чембърс и Джордж Френд няма да могат да превъзмогнат травмите си и ще гледат срещата от трибуните, докато за Гастон Рамирес ще се решава до последно дали може да вземе участие.

Бърнли също беше в лоша серия от 8 мача без успех, но преди дни сложиха точка на този период с минималното 1:0 над Стоук. Проблем за новака са гостуванията, в които все още не е завършвал в ролята на победител. При 17 визити от началото на сезона във всички турнири загубите са 13, но положителното е, че поне гостите започнаха да вкарват голове, което показва в някаква степен развитие. Дийн Марни, Кевин Лонг, Стивън Дефур и Гудмундсон са липсващите за Шон Дайк, макар че последните започват да показват подобрение и може да бъдат вписани поне в групата.

Мидълзбро няма друг избор в тази среща освен да гони 3-те точки и самият мениджър Стив Агню заяви, че неговите играчи ще търсят единствено и само победата. Бърнли ще е наясно с това и ще се опита да затвори играта, за да задържи без друго слабото нападение на противника. Боро е с последен шанс да гони спасението, а вече споменахме затрудненията на гостите при визити, така че този уикенд е идеалната възможност домакините да се завърнат към победния път.

Прогноза: Мидълзбро - Бърнли 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
287