Уест Бромич – Саутхемптън: Дроздовете ще затвърдят позицията си


FUTBOL-TV

Уест Бромич – Саутхемптън: Дроздовете ще затвърдят позицията си

Уест Бромич - Саутхемптън
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 08.04.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Крис Кавана


Уест Бромич и Саутхемптън ще премерят сили в мач от съботната програма на 32-я кръг на Висшата лига. На пръв поглед срещата не привлича голямо внимание, но този двубой между корави и трудни за побеждавване съпреници може да се окаже от голямо значение за класирането в Топ 8 в края на кампанията.

"Дроздовете" може да се считат в лош период, след като спечелиха само веднъж изненадващо срещу Арсенал в предишните 5 кръга, а в останалите случаи дори не отбелязаха гол. В домакинските мачове обаче нещата са коренно различно - 5 победи от възможни 6, а за справка - последният успех навън беше още през 2016-та година. Мат Филипс вече е готов да играе и навярно дори ще започне титуляр в нападението заедно с Джеймс Морисън, Шадли и Саломон Рондон. Тони Пюлис няма контузени или наказани играчи, но е напълно възможно да направи някои промени в състава, заради натоварената програма в последната седмица.

Саутхемптън не допусна изненада срещу Кристъл Палас, с което остана в средата на таблиата заедно с Уотфорд. "Светците" се намират на точно една позиция зад Уест Бромич с разлика от 7 точки, но и с два мача по-малко, така че при успех или равен могат да се опитат да преследват Топ 8. Ориел Ромеу е с две срещи наказание, заради 10-я си жълт картон в миналия кръг, но пък повече притеснения будят травмите на футболистите. Мат Таргет, Чарли Остин, Алекс Макарти и Върджил ван Дайк са сигурни аут, но с болки са и Габиадини, Софиан Буфал, Райън Бертранд и Стивън Дейвис.

Уест Бромич може като цяло да се намира в лек моментен спад, но вече видяхме, че в домакинствата са достатъчно стабилни, за да гонят 3-те точки. Клод Пюел заяви, че за неговия отбор ще е важно да задържи поне равенството този кръг и не толкова, за да преследва своя съперник, колкото да се задържи на тази си позиция. Очакваме лек превес за "дроздовете" с предимно тактическо надлъгване и повече физически единоборства, но Саутхемптън трудно ще успее да противодейства на противника, заради липсата на играчи на някои важни постове.

Прогноза: Уест Бромич - Саутхемптън 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122