Арсенал – Уест Хем: Кой ще излезе от кризата?


FUTBOL-TV

Арсенал – Уест Хем: Кой ще излезе от кризата?

Арсенал - Уест Хем
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 05.04.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън


Междинният 31-ви кръг на Висшата лига ни предоставя лондонско дерби между отборите на Арсенал и Уест Хем. Двата тима се намират в ужасяваща форма и ще се опитат да намерят отново успешния път, а с допълнение към градския сблъсък можем да очакваме много интересен двубой.

"Артилеристите" се завърнаха от международната пауза с реми срещу конкурента за влизане в Топ 4 - Манчестър Сити. Този хикс не устройваше домакините, които продължават да изостават на 7 точки от местата даващи право на Шампионска лига догодина и задачата им вече става твърде трудна. В предишните 6 кръга Арсенал стигна само веднъж до победата, а пораженията бяха цели 4, което е твърде много за клуб с големи претенции и е показателно за проблемите в играта на тима. Арсен Венгер няма да разчита на Санти Касорла, Петър Чех и Лукаш Перес, а под въпрос остава участието в дербито на Кошчелни, Рамзи и Окслейд-Чембърлейн. Възможно е да видим промяна с офанзивен характер в лицето на Оливие Жиру, който би трябвало да е вече във форма, за да замени Дани Уелбек, докато Елнени и Айоби също може да намерят място в стартовия състав.

Уест Хем допусна 4-та поредна загуба преди дни, когато отсъпи в гостуването на новака Хъл с 2:1 и вече е на 6 точки от зоната на изпадащите. Така "чуковете" вече са в серия от 6 мача без победа и мястото на Славен Билич начело на тима започва да се клати още по-силно. Допълнителни проблеми за гостите са контузиите на Анджело Огбона, Диафра Сако, Педро Обианг, Уинстън Рийд и Аарън Кресуел, докато за Михаил Антонио ще се решава до последно.

Въпреки слабата и колеблива игра на двата състава можем да бъдем сигурни, че ще видим здрав сблъсък с много напрежение и интрига. Положителното за Арсенал е статистиката, която показва само една загуба в предишните 17 срещи с този съперник, както и само едно поражение пред своя публика в предишните 13 мача за първенството. В друг момент в друго време може и да поставим сериозно под въпрос 3-те точки на "артилеристите", но ситуацията при Уест Хем също е толкова тежка, ако не и повече, а с домакинския фактор и по-голямата класа би трябвало играчите на Арсен Венгер да триумфират.

Прогноза: Арсенал - Уест Хем 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

04 март Ливърпул - Арсенал 3:1 (Висша лига)
07 март Арсенал - Байерн Мюнхен 1:5 (Шампионска лига)
11 март Арсенал - Линкълн Сити 5:0 (ФА Къп)
18 март Уест Бромич - Арсенал 3:1 (Висша лига)
02 април Арсенал - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)

Уест Хем:

25 февруари Уотфорд - Уест Хем 1:1 (Висша лига)
06 март Уест Хем - Челси 1:2 (Висша лига)
11 март Борнемут - Уест Хем 3:2 (Висша лига)
18 март Уест Хем - Лестър 2:3 (Висша лига)
01 април Хъл Сити - Уест Хем 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Уест Хем

134 срещи
61 победи за Арсенал
39 равенства
34 победи за Уест Хем
Голова Разлика: 217:159 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217