Саутхемптън – Кристъл Палас: Възходящите гости този път ще се препънат


FUTBOL-TV

Саутхемптън – Кристъл Палас: Възходящите гости този път ще се препънат

Саутхемптън - Кристъл Палас
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 05.04.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Роджър Ийст


Саутхемптън приема в сряда вечер набиращият скорост Кристъл Палас и ще се опита да спре пред своите привърженици възходът на лондончани. Домакините нямат вече за какво да играят и очевидно ще доиграват спокойно сезона, докато "орлите" все още не са си осигурили оцеляването, макар че в последно време показват впечатляващи резултати.

Точно след международната пауза "светците" бяха в сблъсък с Борнемут и имаха прекрасната възможност да се откъснат от "черешките". Саутхемптън игра добре и търсеше повече противниковата врата, но липсваше хъс и желание, което доведе до нулевото равенство. Това ясно показа, че явно в отбора вече липсва ясна мотивация и просто сезонът ще се доиграва от футболистите, освен ако Клод Пюел не вземе сериозни мерки. Домакините спечелиха само 4 точки от 15 възможни на свой терен в последните 3 месеца, което е нетипично за корав тим, който разчита много на срещите у дома. Джереми Пиед, Мат Таргет, Чарли Остин, Алекс Маккарти, Върджил ван Дайк и Габиадини остават извън групата, а Софиан Буфал получи травма и също вероятно ще изгледа двубоя от трибуните.

Кристъл Палас направи изключителна серия от 4 поредни победи със само един допуснат гол, което изкачи тима на 4 точки от зоната на изпадащите. Особено впечатляващ беше успехът на "Стамфорд Бридж" преди дни, когато лидера и основен фаворит за титлата Челси беше спрян. Въпреки това, Сам Алърдайс има пред себе си множество кадрови проблеми, тъй като Джонатан Бентеке, Конър Уикам, Стив Манданда, Джеймс Томпкинс, Скот Дан и Папе Суаре няма да могат да се възстановят навреме за срещата, а в допълнение с неяснота са състоянията на Фламини, Лоик Реми, Патрик ван Аанхолт, Джеймс Макартър и Фрейзър Кембъл.

Другото негативно в лагера на Кристъл Палас е програмата до края на сезона, тъй като остават тежки мачове със сериозни противници като Арсенал, Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Всичко това означава, че лондончани трябва да търсят минимум точката от предстоящата визита, за да могат да посъберат актив преди противопоставянето с грандовете.

Можем да очакваме "орлите" да са по-активни в срещата, но с оглед множеството липсващи не е ясно до колко играта ще им се получи толкова успешно. Стоук от своя страна може и да няма реалистична цел пред себе си, но със сигурност ще се опита най-малкото да не разочарова феновете си със загуба. Повече тактическо надлъгване и физически единоборства в мач, в който всяка грешка може да бъде решаваща за крайния изход.

Прогноза: Саутхемптън - Кристъл Палас 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228