Ливърпул - Борнемут: Труден мач за домакините


Н. Гавазов

Ливърпул - Борнемут: Труден мач за домакините

Ливърпул - Борнемут
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 05.04.2017г.
Час: 22:00
Съдия: Лий Мейсън

Ливърпул посреща Борнемут в мач от 31-я кръг на Висшата лига и вероятно мисълта за отмъщение е обсебила главите на Юрген Клоп и неговите хора. Всички помним онзи знаменит мач на "Виталити" през декември, когато мърсисайдци водеха с 3:1 до 78-та минута, но претърпяха поражение с 4:3. Впрочем, фиаското край южния бряг и последвалото равенство с Уест Хем сложи край на надеждите на "червените" за титла.

Сега Ливърпул се намира в битка за място в топ 4 и е с добри шансове да я спечели. "Червените" стабилизираха курса след поражението от Лестър в края на февруари и проведоха блестящо следващите четири мача, с три победи и равенство на терена на Манчестър Сити, с успехи над Арсенал и Евертън в този период. Сега Ливърпул се намира на трета позиция в класирането, на 3 точки зад Тотнъм и на 10 от лидера Челси.

Борнемут също има с какво да се похвали. Хората на Еди Хау бяха изпаднали в нокдаун през двата зимни месеци на новата година, през които записаха 5 поражения и 3 равенства в осем мача. Преобразяването дойде през март, когато "черешките" измъкнаха точката на "Олд Трафорд", след това спечелиха домакинствата си на Уест Хем и Суонзи, а през уикенда направиха 0:0 в дербито на юга, при това на терена на регионалния си съперник Саутхемптън. Това помогна на Борнемут да се изкачи на 11-та позиция, на 7 точки от опасната зона.

Ливърпул изведнъж се оказа с проблеми в кадрово отношение. Преди и по време на международната пауза се контузиха Ингс, Лалана и Хендерсън, а Садио Мане получи травма в мача с Евертън през уикенда. На фона на всичко това се бави възстановяването на Даниел Стъридж, който трябваше да е готов за утрешната среща. Това означава, че Дивок Ориги ще води атаката на домакините, а Фирмино и Коутиньо ще подпомагат съотборника си по фланговете.

Гостите също имат своите проблеми. Контузени са Уилсън, Федеричи и Сърман, а Тайърн Мингс е наказан. Това означава, че Франсис и Кук ще са в центъра на защитата, а Даниелс и Смит по фланговете.

Колективът на Юрген Клоп изглежда неудържим в последните си мачове и това го прави фаворит в срещата. Освен това "червените" имат 11 победи и 3 равенства в 15-те си домакински двубоя, което допълва статута им на фаворит. От друга страна не е ясно в каква степен отсъствието на Садио Мане ще се отрази на играта на Ливърпул. Всички помним лошия период за "червените" когато сенегалецът участваше на Купата на Африка. Дали няма да станем свидетели на повторение на онзи период? Така или иначе, с Мане или без него, очертава се много здрав мач, в който гостите здраво ще се бранят, а домакините трябва да положат максимални усилия, за да вземат трите точки. Няма как да не се доверим на Ливърпул, но нека имаме едно наум и по отношение на "Х"-а, който почитателите на по-рисковите залози едва ли ще пропуснат.

Прогноза: Ливърпул - Борнемут 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

27 февруари Лестър - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
04 март Ливърпул - Арсенал 3:1 (Висша лига)
12 март Ливърпул - Бърнли 2:1 (Висша лига)
19 март Манчестър Сити - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
01 април Ливърпул - Евертън 3:1 (Висша лига)

Борнемут:

25 февруари Уест Бромич - Борнемут 2:1 (Висша лига)
04 март Манчестър Юнайтед - Борнемут 1:1 (Висша лига)
11 март Борнемут - Уест Хем 3:2 (Висша лига)
18 март Борнемут - Суонзи 2:0 (Висша лига)
01 април Саутхемптън - Борнемут 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Борнемут

10 срещи
7 победи за Ливърпул
2 равенства
1 победа за Борнемут
Голова Разлика: 21:9 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
450