Бърнли – Стоук: Двата отбора няма да се победят


FUTBOL-TV

Бърнли – Стоук: Двата отбора няма да се победят

Бърнли - Стоук Сити
Стадион: "Търф Муур", Бърнли
Дата: 04.04.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Кевин Френд


Само няколко дена след мачовете им за 30-я кръг на Висшата лига тимовете на Бърнли и Стоук ще се изправят един срещу друг в междинния 31-ви кръг. "Черните облаци" надвиснали над домакините започват да се увеличават, след като разликата от зоната на изпадащите стана на 5 точки, докато при "грънчарите" нещата са много по-спокойни с позицията им в средата на класирането.

Новаците до преди 7 кръга показваха резултати, с които не би трябвало да имат проблеми за оцеляването си, но от тогава насам записаха само 3 точки, което ги смъкна в близост до последните трима в таблицата. Традиционно силния на свой терен Бърнли този път не се оказа толкова голяма пречка за Тотнъм пре уикенда и трябваше да отстъпи с 2:0, което ознчава, че играчите ще търсят да се реваншират пред своите фенове. Дийн Марни и Гудмундсон продължават да са извън терените, докато Кевин Лонг все още не е в оптимална форма. Добрата новина е, че със Скот Арфийлд всичко е наред, който дори започна титуляр в последния кръг, но не впечатли и по-скоро Дефур или Брейди ще заеме неговото място в стартовия състав.

Стоук по подобие на своя съперник също беше победен с 2:0 в мач с Лестър, в който не се очакваше да играе активно и да покаже феноменален футбол, но поне да даде сериозен отпор. Това реално не се случи, но загубата не се отрази на позицията на "грънчарите", които отново са на 9-то място, но вече само с 2 точки пред Саутхемптън, Борнемут и Уотфорд. Стивън Айрланд няма как да помогне на своите съотборници, а подобна е ситуацията и с Джак Бътланд, въпреки по-обнадеждаващите признаци за възстановяване при стража. Шакири, Джонатан Уолтърс и Камерън не са физически в оптимална форма, което може би ще принуди Марк Хюз отново да ги остави сред резервите. Фил Бардсли пък се завръща от наказание и би трябвало да го видим в игра.

Не очакваме впечтляващ и динамичен мач, а по-скоро ще видим много единоборства и малко положения за гол. Интересното е, че Стоук не е губил в последните 5 визити на Бърнли, но пък "грънчарите" нямат на сметката си попадение в предишните 4 гостувания от първенството. Домакините нямат право на грешка пред своя публика и ще се опитат да стигнат поне до точката, а с оглед на дефанзивно настроения противник това няма да е особено трудно.

Прогноза: Бърнли - Стоук 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165