Суонзи – Мидълзбро: Битката за оцеляването с равен


FUTBOL-TV

Суонзи – Мидълзбро: Битката за оцеляването с равен

Суонзи - Мидълзбро
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 02.04.2017г.
Час: 15:30
Съдия: Боби Мадли


В неделния следобед в изключително важен сблъсък за оцеляването ще премерят сили тимовете на Суонзи и Мидълзбро. И двата отбора треперят за оставането във Висшата лига, а разликата между тях е само 5 точки в полза на домакините, които обаче имат и мач повече, така че не трябва да допускат по никакъв начин поражение от Боро.

"Лебедите" започнаха да играят успешно пред своя публика и в три поредни срещи на "Либърти Стейдиъм" записаха 3 поредни победи. Това им позволи да съберат достатъчно актив, за да се измъкнат на 3 точки от зоната на изпадащите. Вижда се, че под ръководството на Пол Клемънт нещата се подобряват, но в гостуванията все още има какво да се желае след 5 загуби и само един успех от 6 двубоя навън. Анхел Ранхел и Нейтън Дайер няма да могат да помогнат на Суонзи, поради травми, а добрата новина е подобрението състояние на Джеферсон Монтеро, който може и да се завърне на терена още този уикенд. Кайл Ноутън и Мартин Олсън също имаха леки контузии преди международната пауза, но сега всичко с тях е наред и дори се очаква да започнат титуляри срещата.

Мидълзбро беше определян за най-стабилния измежду новаците във Висшата лига и не се предвиждаше да се бори за оцеляването си. Очакванията и прогнозите обаче не се потвърдиха и гостите са вече на предпоследното място на 5 точки от спасението, което доведе до уволнението на Каранка. Боро все още не е побеждавал за първенството през тази календарната година, а в предишните 11 кръга реализира едва 4 попадения. Още по-трагични изглеждат нещата за Мидълзбро, ако погледнем гостуванията, където от началото на сезона има само един успех във всички турнири и то още в първите кръгове. Временният наставник Стив Агню няма да може да разчита на Калъм Чембърс, Даниел Аяла и Джордж Френд, макар че за последните двама има шанс да бъдат готови за срещата.

И двата отбора не могат да си позволят поражение в двубоя, а това важи в най-голяма степен за гостите. При евентуална загуба Мидълзбро ще се отдалечи на 8 точки от своя съперник, което е много за наваксване за оставащите 8 кръга. Суонзи обаче също не би искал пред своите привърженици да си усложни ситуацията около бъдещето си в елита, така че можем да очакваме по-внимателен футбол от играчите. Разбира се, в по-добра ситуация изглежда са "лебедите", които имат и домакинския фактор на своя страна и ще бъдат по-активния тим на терена, но като цяло този завързан и нервен мач ще завърши без победител.

Прогноза: Суонзи - Мидълзбро 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
322