Саутхемптън – Борнемут: Светците ще спечелят битката в средата на таблицата


FUTBOL-TV

Саутхемптън – Борнемут: Светците ще спечелят битката в средата на таблицата

Саутхемптън - Борнемут
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 01.04.2017г.
Час: 19:30
Съдия: Джонатън Мос

 

За край на съботната поредица от мачове във Висшата ли ни се предоставя сблъсък между намиращите се в средата на таблицата Саутхемптън и Борнемут. Точковият актив на съперниците е един и същ, но домакините са с 2 мача по-малко и имат реална възможност дори още този кръг да се изкачат в горната половина на класирането, ако измъкнат победата.

"Светците" може и да се представят достатъчно добре в първенството и да имат за какво да играят до края на кампанията, но навярно всички в клуба са с голямо разочарование от изпуснатия финал за Купата на лигата. Очевидно беше в средата на сезона, че Саутхемптън няма да има проблеми с оставането си в елита и всички усилия бяха хвърлени към възможността да бъде спечелен трофей в другия вътрешен турнир. Не е ясно сега до колко самите играчи ще бъдат мотивирани да преследват нещо във Висшата лига, макар че домакините направиха много добри два мача веднага след поражението от Манчестър Юнайтед. В лазарета на "светците" продължават да се намират Джереми Пиед, Мат Таргет, Чарли Остин, Алекс Маккарти и Върджил ван Дайк, а Хескет и Габиадини са с въпросителни около участието си в този кръг. Евентуална липса на италианския нападател ще бъде от огромен минус за Клод Пюел и може би ще се наложи Шейн Лонг да води атаката. Новото попълнение Мартин Касерес очаква да направи дебют за Саутхемптън след пристигането си през фебруари и няма да е особена изненада, ако го видим дори сред титулярите.

Борнемут не изпита през тази кампания ефекта на "втория сезон" и няма изгледи да се тревожи за оцеляването си. "Черешките" са в "златната среда" и дори имат възможност да гонят първата десятка, но едва ли някой в клуба ще е разочарован и от запазване на текущото състояние. Гостите записаха две поредни победи точно преди международната пауза, с което се приключи една лоша серия от 9 мача без успех и се донесе много важно спокойствие в тима. Еди Хау има пред себе си не малко кадрови проблеми в лицето на трайни контузените Калъм Уилсън и Адам Федеричи, както и на наказания Тайрън Мингс. Райън Фрейзър също получи травма точно преди да вземе участие за националния отбор на Шотландия и не се очаква да бъде рискувано с пускането му в игра, а Хари Артър и Станислас също имат болки, но пък за тях възможността да запишат минути е по-голяма.

Равностоен двубой между отбори, които на пръв поглед няма за какво кой знае колко сериозно да се борят освен за своята чест и за малко по-предно класиране. И двата състава ще излязат на терена без напрежение и преследване на задължителни точки, макар че съвсем естествено е да видим домакините по-активни, а гостите в по-дефанзивен стил. По-любопитното е до колко Саутхемптън и Борнемут ще вземат насериозно този кръг и дали няма да видим много по-лежерно представяне, което ще е ясна индикация, че сезонът от тяхна страна ще се доиграва. В противен случай ни очаква интересна битка, в която "светците" би трябвало да се възползват от по-голямата си класа и домакинския фактор за спечелването на мача.

Прогноза: Саутхемптън - Борнемут 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191