Лестър – Стоук: Шекспир ще продължи с победите


FUTBOL-TV

Лестър – Стоук: Шекспир ще продължи с победите

Лестър - Стоук Сити
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 01.04.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън


Лестър подновява участието си във Висшата лига с посрещане на "Кинг Пауър Стейдиъм" на коравия Стоук. Шампионите ще са устремени към продължение на успешните мачове от последния месец, докато при гостите ситуацията е по-спокойна и ще излязат на терена без напрежение в редиците си.

"Лисиците" записаха 4 поредни победи след уволнението на Клаудио Раниери, а под ръководството на временния наставник Крейг Шекспир домакините изглеждат напълно променени. Със спечелени 9 точки от 9 възможни в първенството Лестър се отдалечи от зоната на изпадащите на 6 точки и вече може да диша малко по-спокойно. Елиминирането на Севиля в осминафиналите на Шампионската Лига също беше впечатляващо и със сигурност настроението и самочувствието сред играчите се е увеличило още повече. Мола Ваге единственият със сигурност отсъстващ за шампионите, но пък под въпрос остават Уес Морган и Менди, а евентуално техните места ще бъдат заети от Йоан Бенаюн и Ндиди. Промени в стандартния стартов състав едва ли ще видим и единствената въпросителна е кой измежду Оказаки и Слимани ще партнира на Варди в атаката.

Стоук може и да е неудобен за преодоляване отбор, но и при него се наблюдава редуване на силни и слаби игри, а последните се получават предимно в гостуванията. "Грънчарите" стигнаха само до две победи в последните си 8 мача, но и загубите бяха само три, което засега ги държи в горната половина на таблицата на 9-то място, но само с 3 точка пред Саутхемптън, Борнемут и Уест Хам. Ситуацията около състоянията на играчите започна да се нормализира и само Стивън Айрланд е дългосрочно контузен, а Фил Бардсли пък е наказа в този кръг. Глен Джонсън и Джак Бътланд вече са близо до завръщане в игра и вероятно ще ги видим поне сред резервите, а Чарли Адам е възстановен напълно и дори се очаква да започне титуляр. Джо Алън и Аранутович изглеждат сигурни стартиращи в нападание, а върха на атаката ще бъде водена отново от Бераино, макар че можем да видим и изненада в лицето на Питър Крауч.

Наблюдавайки класирането бихме считали домакинския успех за изненадващ, но около Лестър в момента всичо е положително след 4-те поредни победи и няма причина да очакваме нещо по-различно в този момент. Стоук е традиционно по-силен на свой терен, а в гостуванията е доволен дори и на реми и резултатите го показват - само веднъж от 7 визити "грънчарите" са триумфирали и при последните три мача навън дори нямат отбелязан гол. Всичко това накланя везните в полза на шампионите, но в никакъв случай евентуалната победа няма да дойде лесно и предимството за "лисиците" ще е минимално.

Прогноза: Лестър - Стоук 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158