Ще успее ли Сити да влезе в четворката като победи Арсенал?


.

Ще успее ли Сити да влезе в четворката като победи Арсенал?

Арсенал - Манчестър Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 24.04.2010
Час: 19:30
Съдия: Майк Дийн

Арсенал приема на своя "Емирейтс Стейдиъм" тима на Манчестър Сити в среща от 36-ят кръг на английската Висша лига. В момента лондончани заемат 3-та позиция в класирането с актив от 71 точки, така че отново тима няма да може да изпълни мечтата си за спечелването на шампионскта титла. Досега през кампанията, водени от Арсен Венгер, те регистрираха общо 22 победи, 5 равенства и 8 загуби. Изглежда, че през тази година тима няма да може да спечели трофей, след като напусна и Шампионската лига. В последните два изиграни кръга от Премиершип тима записа две поредни загуби, което говори за моментното положение на клуба, след като напуснаха най-големия европейски клубен турнира. Първата загуба беше при гостуването им на борещите се за четвъртото място - Тотнъм, които успяха да победят с 2:1. През миналият уикенд Арсенал отново загуби и то от Уигън с 3:2.

Арсен Венгер няма да може да разчита на халфа Андрей Аршавин, вратарят Мануел Алмуния и Денилсон, които са контузени. Радостното е, че в състава се завръщат Алекс Сонг и Едуардо. Защитниците Уилям Галас, Томас Вермаелен, Кийрън Гибс, Джоан Джору са аут за днешният двубой, както и халфовете Сеск Фабрегас и Арън Рамзи.

Съперниците им Манчестър Сити все още имат шанс да влязат в четворката и да си осигурят място в Шампионската лига през следващия сезон. В момента гражданите се намират на 5-та позиция с 62 точки, само на 2 зад шпорите. Досега през кампанията тима на Роберто Манчини записа 17 победи, 11 равенства и 6 загуби. Но според Манчини отбора му все още има шансовете за четворката: "Имаме голям шанс да завършим четвърти, ако запишем 3 победи от четирите ни мача до края. За мен е важно да спечелим 9 точки от тези мачове. Не знам дали това означава да бием Арсенал, но със сигурност знам, че трябва да победим в домакинството си на Тотнъм. Все още сме в добри позиции за атака на 4-о място. Изоставаме от Тотнъм на 2 точки, но при победа нещата се обръщат в наша полза."
В последният изигран мач от първеството те записаха домакинска загуба от Манчестър Юнайтед, след като червените дяволи победиха с късен гол в 93-та минута.

Роберто Манчини ще може да разичи днес на Коло Туре, Силвиньо и Емануел Адебайор. Майка Ричардс се очаква да се появи в игра, след като лекуваше контузия в коляното и ще се надява да помогна на тима си да постигне първата си победа като гост срещу Арсенал от 1975.

Смятам да не прогнозирам с точен знак, тази среща, а да избера по-сигурния вариант - над 2,5 гола.

Прогноза: Арсенал - Манчестър Сити - над 2,5 гола

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

31 март Арсенал - Барселона 2:2 (Шампионска лига)
03 април Арсенал - Уулвърхемптън 1:0 (Висша лига)
06 април Барселона - Арсенал 4:1 (Шампионска лига)
14 април Тотнъм - Арсенал 2:1 (Висша лига)
18 април Уигън - Арсенал 3:2 (Висша лига)

Манчестър Сити:

24 март Манчестър Сити - Евъртън 0:2 (Висша лига)
29 март Манчестър Сити - Уигън 3:0 (Висша лига)
03 април Бърнли - Манчестър Сити 1:6 (Висша лига)
11 април Манчестър Сити - Бирмингам 5:1 (Висша лига)
17 април Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Манчестър Сити

151 мача
80 победи за Арсенал
35 равенства
36 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 260:168 за Арсенал

През този сезон:

12 септември 2009 Манчестър Сити - Арсенал 4:2 (Висша лига)
02 декември 2009 Манчестър Сити - Арсенал 3:0 (Карлинг Къп)


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.00
Равен - 3.50
Манчестър Сити - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145