Ливърпул – Бърнли: Домакините ще повторят успеха си от миналия кръг


Н. Гавазов

 Ливърпул – Бърнли: Домакините ще повторят успеха си от миналия кръг

Ливърпул - Бърнли
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 12.03.2017г.
Час: 18:00
Съдия: Крейг Поусън

В последна среща от 28-я кръг на Висшата лига Ливърпул посреща Бърнли в преследване на задължителните 3 точки. Домакините взеха дербито с Арсенал в последния кръг и така се изместиха лоднончани в Топ 4, докато гостите ще се опитат да задържат поне ремито срещу по-именития си съперник.

"Мърсисайдци" отново проведоха миналата седмица отличен мач срещу силен отбор, но очевидно по-проблемни за играчите на Клоп са тимове изповядващи дефанзивен стил и особено извън "Анфийлд". В предишните 3 мача за първенството с противници от първата 5-ца Ливърпул записа 7 точки, което си е добър актив, но пък с клубове от долната половина на таблицата има 3 поредни поражения. Като изключим слабата защита, домакините очевидно страдат и от липсата на типичен централен нападател, тъй като Фирмино засега не може да се справи в ролята на таран срещу по-затворени отбори. Дани Ингс и Груич продължават да не са готови и да не бъдат на разположение на за "мърсисайдци", макар че последният е близо до възстановяване, но по-тревожно е състоянието на Хендерсън, който остава под въпрос. Ловрен остана резерва в дербито миналата седмица, заради болки в коляното, но се очаква всичко с него да е наред и да застане титуляр в центъра на защитата с Матип.

Бърнли не е вкусвал победата във вече 5 мача от всички турнири, макар че направи респектиращо реми с Челси в средата на февруари, но особено разочароващо беше отпадането за ФА Къп от петодивизионния Линкълн. Във Висшата лига обаче нещата вървят, където новаците все още се държат близо до средата на таблицата и сравнително далеч от зоната на изпадащите. Шон Дайк има цял немалко кадрови проблеми пред себе си за този уикенд и няма да може да разчита на Дийн марни, Стивън Дефур, Гудмундсон, Ник Поуп, Кевин Лонг, Том Хийтън и Джоуи Бартън, макар че някой измежду последните двама може и да бъде вдигнат за тежкото гостуване.

Едва ли нещо изненадващо ще можем да видим в тактически план от двата тима и можем да бъдем сигурни, че Ливърпул ще атакува трескаво в търсене на победата, докато Бърнли ще се окупира пред наказателното поле, за да избегне попадение в своята врата. Вече споменахме за трудностите на "мърсисайдци" срещу по-затворени отбори, но трябва да споменем и проблемите във визитите на новаците. Гостите имат едва 3 равенства в гостувания от началото на сезона във всички турнири, а две от ремитата дойдоха срещу последните два тима в таблицата. Разбира се, огромен успех беше хиксът с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд", но не очакваме този път Ливърпул да подцени срещата и по-скоро ще вземе спокойни 3 точки.

Прогноза: Ливърпул - Бърнли 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

31 януари Ливърпул - Челси 1:1 (Висша лига)
04 февруари Хъл Сити - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
11 февруари Ливърпул - Тотнъм 2:0 (Висша лига)
27 февруари Лестър - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
04 март Ливърпул - Арсенал 3:1 (Висша лига)

Бърнли:

04 февруари Уотфорд - Бърнли 2:1 (Висша лига)
12 февруари Бърнли - Челси 1:1 (Висша лига)
18 февруари Бърнли - Линкълн Сити 0:1 (ФА Къп)
25 февруари Хъл Сити - Бърнли 1:1 (Висша лига)
04 март Суонзи - Бърнли 3:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Бърнли

99 срещи
42 победи за Ливърпул
24 равенства
33 победи за Бърнли
Голова Разлика: 151:109 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218