Тотнъм - Милуол: Шпорите няма да сбъркат в лондонското дерби


Н. Гавазов

Тотнъм - Милуол: Шпорите няма да сбъркат в лондонското дерби

Тотнъм - Милоул
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 12.03.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Мартин Аткинсън

 

В четъртфинален мач от турнира ФА Къп ще станем свидетели на лондонски сблъсък между елитния Тотнъм и третодивизионния Милуол. Разликата в класите между двата състава е очевидна, но можем да бъде сигурни, че двубоят ще бъде изпълнен с огромен заряд и борба през всичките 90 минути.

"Шпорите" след отпадането си в Лига Европа отвърнаха с две поредни победи в първенството срещу коравите Стоук и Евертън, което ги остави на втора позиция в класирането. С тези 6 точки напрежението в тима от провала с Гент и загубата преди това от Ливърпул със сигурност е понамаляло, а с едно продължаване на полуфиналите дори ще се вдигне още повече самочувствието в съблекалнята. Почетино отново няма да може да разчита на Дани Роус и Ерик Ламела, а се очаква Тотнъм да започне със същите футболисти, които триумфираха в последния кръг.

При Милуол нещата засега се развиват добре, след като отборът е на 6-то място, което осигурява участие в плейофите за Чемпиъншип, а дори може да се търси директна промоция, тъй като втория Флийтууд е само с 6 точки преднина и един мач повече. Особено впечатляваща за "лъвовете" е поредицата от 17 двубоя без поражение във всички турнири, а елиминирането на елитните Борнемут, Уотфорд и Лестър за ФА Къп допълнително показва, че гостите не бива да бъдат подценявани. Нийл Харис няма наказани или трайно контузени играчи за този уикенд, а единствено Джордан Арчър е под въпрос и може да бъде заменен от Том Кинг.

Със сигурност тежък ще е двубоя за Тотнъм, който ще е принуден в ролята си на фаворит да търси успеха повече, докато Милуол може да си позволи по-дефанзивен стил и търсене на контраатаките. Въпреки това, "шпорите" показваха впечатляващ футбол на свой терен досега през сезона срещу много по-сериозни противници и не очакваме това да се промени, а лондонското съперничество и четвъртфиналът във ФА Къп допълнително ще стимулират домакините.

Прогноза: Тотнъм - Милуол 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

16 февруари Гент - Тотнъм 1:0 (Лига Европа)
19 февруари Фулъм - Тотнъм 0:3 (ФА Къп)
23 февруари Тотнъм - Гент 2:2 (Лига Европа)
26 февруари Тотнъм - Стоук Сити 4:0 (Висша лига)
05 март Тотнъм - Евертън 3:2 (Висша лига)

Милоул:

18 февруари Милоул - Лестър 1:0 (ФА Къп)
21 февруари Милоул - Честърфийлд 0:0 (Лига 1)
25 февруари Олдъм - Милоул 0:0 (Лига 1)
28 февруари Милоул - Питърбро 1:0 (Лига 1)
04 март Милоул - МК Донс 2:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Милоул

26 срещи
20 победи за Тотнъм
4 равенства
2 победи за Милоул
Голова Разлика: 59:26 за Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217